21.5 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăInternaționalO minoritate infimă de parlamentari conservatori se opun premierului Boris Johnson, în...

O minoritate infimă de parlamentari conservatori se opun premierului Boris Johnson, în ciuda cererilor insistente de demisie

Doar o minoritate infimă de parlamentari conservatori i se opun și îi cer demisia premierului Boris Johnson, deși presiunile pentru aceasta sunt tot mai insistente și mai mari.

Boris Johnson are sprijinul a 97% dintre parlamentarii conservatori, în ciuda furiei continue din cauza scandalului „partygate” și a cererilor tot mai mari pentru demisie, a declarat secretarul pentru Cultură.
Prim-ministrul luptă pentru supraviețuirea sa politică după ce un număr de parlamentari conservatori au anunțat public că au înmânat scrisorile lor de cenzură Comitetului 1922 în această săptămână, iar cabinetul britanic a fost zguduit de demisia a patru consilieri de rang înalt ai acestuia, conform The Telegraph.
Răspunzând furtunii din jurul conducerii domnului Johnson, Nadine Dorries a declarat pentru Sky News: „Vă pot promite că marea și marea majoritate a acelor parlamentari, 97% dintre ei, vor fi astăzi în circumscripțiile lor, îndeplinindu-și promisiunile pe care le-au făcut alegătorilor lor, precum și cele făcute de Boris Johnson lor”.
Căutând să-i demită pe parlamentarii conservatori rebeli, ea a adăugat: „Aceasta este o minoritate absolută în Partidul Conservator. Pentru că Boris Johnson a avut, iar parlamentarii știu asta, cea mai solidă majoritate de la Margaret Thatcher. El a continuat să dea rezultate, în special în acele circumscripții nordice și cele din Zidul Roșu(fieful Partidului Laburist).
„Este bine pentru acei parlamentari care au majorități sigure, dar acei deputați din acele locuri marginale lucrează incredibil de mult și ei sunt cei care formează marea majoritate a Partidului Conservator”.

Doar o minoritate de parlamentari conservatori i se mai opun lui Boris Johnson, fiind dintre cei care se opun și acum Brexit-ului


Doamna Dorries a mai sugerat că cei care sunt împotriva prim-ministrului sunt Remainers, cei care s-au opus Brexit.
„Există un număr mic de voci, fie că sunt oameni care au fost susținători înfocați ai Remain, care văd aceasta ca ultima lor oportunitate de a inversa Brexitul”, a declarat ea pentru Times Radio.
Întrebată dacă mișcările împotriva domnului Johnson au fost un „complot de la Remainer”, doamna Dorries a spus: „Există o serie de motive, de fapt, nu este doar unul, dar cu siguranță este în joccu un singur grup”.
Doamna Dorries a adăugat că a fost „dezamăgitor” să-l vezi pe fostul ministru Nick Gibb devenind al 14-lea parlamentar conservator care a cerut public demisia domnului Johnson.
Răspunzând, de asemenea, afirmației lui Rishi Sunak că „nu ar fi spus” nimic despre remarcile primului ministru cu privire la Jimmy Savile în Camera Comunelor, doamna Dorries a replicat: „Rishi Sunak are dreptul la opiniile sale și știți, el are dreptul să spună… să facă orice comentarii vrea.”
Prim-ministrul a susținut că Sir Keir Starmer „nu a reușit să-l acuze pe Jimmy Savile”, în timp ce a răspuns la întrebările despre publicarea raportului lui Sue Gray despre presupusele petreceri de pe Downing Street, raport ce recent a explodat.
Doamna Dorries a declarat pentru programul Today de la BBC Radio 4 că „oricine conduce o organizație, precum prim-ministrul conduce guvernul sau Keir Starmer conduce Serviciul Procuraturii Coroanei, când ceva nu merge bine, îți asumi responsabilitatea și îți ceri scuze”.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:31

VIDEO: Oficialii militari din Burkina Faso anunță dizolvarea guvernului

Căpitanul armatei din Burkina Faso, Ibrahim Traore, l-a înlăturat pe liderul militar Paul-Henri Damiba și a dizolvat guvernul, în cea de-a doua lovitură de...

Unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa va limita numărul de pasageri până la începutul anului 2023

Aeroportul Schiphol din Amsterdam - unul dintre cele mai aglomerate din Europa - a anunțat joi că intenționează să continue să limiteze numărul de...
00:01:11

VIDEO: UE nu va recunoaște niciodată anexările Rusiei din Ucraina

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a condamnat vineri (30 septembrie), într-un mesaj video, anexarea de către Rusia a patru regiuni din Ucraina, afirmând că...
Ultima oră
Pe aceeași temă