16.3 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăInternaționalNoul hypercar Hennessey Venom F5 de 3 milioane de dolari, cu 1.817...

Noul hypercar Hennessey Venom F5 de 3 milioane de dolari, cu 1.817 cai putere, își propune să devină cel mai rapid vehicul din lume

Roadsterul Venom F5 de la Hennessey ar putea deveni cea mai rapidă mașină de serie din lume, cu o viteză maximă proiectată de 334 km/h.

Constructorul american intenționează să câștige titlul de cea mai rapidă mașină de serie cu un test care respectă regulile Guinness World Record (n.r. Cartea Recordurilor).

Recordul mondial pentru cea mai rapidă mașină de serie necesită un test în două direcții care combină viteza medie a fiecărei curse.

Agera RS de la Koenigsegg a devenit oficial cea mai rapidă mașină de serie din lume în 2017, cu viteza sa maximă de 277,8 mph.

Bugatti Chiron Super Sport 300+ de la Bugatti și Tuatara de la SSC sunt excluse de pe lista Guinness, deși depășesc viteza maximă a lui Koenigsegg Agera RS.

Bugatti Chiron Chiron Super Sport 300+ a fost exclus din cartea recordurilor Guinness deoarece a fost supus unui test de viteză maximă unidirecțional în loc de un test bidirecțional.

SSC Tuatara nu a intrat în Guinness deoarece vehiculul nu este legal pentru circulația pe stradă.

Venom F5 de la Hennessey țintește o viteză de 334 km/h ca fiind viteza pe care vrea să o atingă pentru a deveni cea mai rapidă mașină de serie.

Obiectivul lui Hennessey s-ar putea foarte bine să se îndeplinească datorită motorului V8 biturbo de 6,6 litri al vehiculului, care produce 1.817 cai putere.

Producția lui Venom F5 este limitată la 29 de exemplare, majoritatea modelelor fiind deja vândute.

Un episod recent al emisiunii Jay Leno’s Garage l-a arătat pe fostul prezentator și pe muzicianul Post Malone testând un Venom F5.

Înainte de a intra pe pistă, Malone a declarat că era “entuziasmat și îngrozit în același timp” să conducă F5.

Rapperul vedetă și-a depășit temerile și s-a urcat la volanul F5 după ce Leno a parcurs câteva ture.

Malone a executat curse fără probleme pe circuitul închis, Leno sfătuindu-l pe muzicianul vedetă cum să se descurce la frânare și în viraje.

Urmărește RomâniaLiberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

VIDEO Sebastian Burduja lansează un cântec împotriva lui Nicușor Dan: “Văd ruine când scot capul pe geam și Bucureștiul cum se spală în lighean”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, a plasat pe internet un cântec care-l critică pe actualul primar general, Nicușor...

Ciolacu anunță că se modifică plafonul de la care se impozitează pensiile

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat, luni, că de la 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor, se va modifica şi plafonul peste...

Trei scenarii pentru Europa

Alegerile europarlamentare din iunie 2024 sunt cruciale pentru viitorul Europei. Există cel puțin trei blocuri de partide care se bat pentru câștigarea puterii în...
Ultima oră
Pe aceeași temă