15.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăInternaționalNouă Zeelandă legalizează avortul

Nouă Zeelandă legalizează avortul

În prezent, avortul este considerat infracţiune în Noua Zeelandă şi poate fi realizat numai în cazul în care viaţa mamei este în pericol sau pentru protejarea sănătăţii fizice sau mentale. O astfel de procedură trebuie să fie aprobată de doi medici.

Proiectul de lege, a cărui primă lectură este prevăzută pentru joi, va elimina condiţiile privind testele legale pentru o femeie a cărei sarcină este mai mică de 20 de săptămâni.

Ulterior, un medic specialist va trebui să garanteze că avortul este necesar.

”Avortul este singura procedură medicală care încă este o infracţiune în Noua Zeelandă. Este timpul ca acest lucru să se schimbe. Această lege va moderniza actele normative privind avortul prin aducerea legislaţiei noastre în concordanţă cu cea din multe alte ţări dezvoltate”, a declarat ministrul justiţiei neo-zeelandez Andrew Little.

”Avortul în siguranţă ar trebui să fie tratat şi reglementat ca o problemă medicală – o femeie are dreptul de a alege ce se întâmplă cu corpul său”, a subliniat Little.

Proiectul de lege va fi analizat de un comitet de experţi care va ţine cont şi de opinia publicului. În parlament, această lege va fi tratată ca o problemă de conştiinţă, ceea ce înseamnă că politicienii pot vota independent de poziţia partidelor cărora le aparţin.

Cele mai citite

Rusia și China subiectele principale ale alegerilor prezidențiale din Lituania

În Lituania va avea loc duminică primul tur al alegerilor prezidenţiale, la care au drept de vot circa 2,5 milioane din cei 2,8 cetăţeni;...

Artista Shakira scapă de ancheta de fraudă fiscală din Spania

Un tribunal spaniol a anunţat joi că a clasat cea de-a doua procedură pentru fraudă fiscală deschisă împotriva celebrei cântăreţe Shakira, care a scăpat...

Noul director sportiv al Rapidului, primele declarații după instalarea în funcție

Daniel Sandu, noul director sportiv al Rapidului, a declarat că gruparea giuleşteană este un club solid din punct de vedere financiar şi că nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă