18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalMusicalul Rebbeca, un succes pe scena Teatrului Naţional de Operetă

Musicalul Rebbeca, un succes pe scena Teatrului Naţional de Operetă

 Sâmbătă, 7 mai, pe scena Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” a avut loc premiera musicalului “Rebecca” creat de echipa Sylvester Levay- Michael Kunze, autorii altor spectacole de renume internaţional ca „Mozart”, „Elisabeth” şi „Marie Antoinette”. Spectacolul a mai avut încă o reprezentaţie duminică, 8 mai.
 
 Premiera s-a desfăşurat în prezenţa unor importanţi invitaţi din lumea politică, socială şi culturală, dar şi a compozitorului musicalului Sylvester Levay, care a felicitat public artiştii pentru înaltă calitate artistică a spectacolului şi pentru rezultatele extraordinare ale muncii depuse şi, în mod special pe regizorul spectacolului, Attila Beres, care a realizat, după spusele sale, un „spectacol de talie mondială”.
 
 Publicul prezent la premieră a ovaţionat în repetate rânduri prestaţia artiştilor în timpul spectacolului şi a aplaudat în picioare minute în şir la finalul reprezentaţiei.

Attila Beres declara într-un interviu pentru România Liberă că spectacolul “Rebecca” nu este un simplu musical.

“În concepţia mea acesta este un spectacol de teatru. Eu unul nu fac diferenţe între teatru cu muzică şi teatru fără muzică sau teatru de proză. Eu cred că nu există decât două feuri de teatru: bun şi prost”, precizează regizorul.

Cu toate că nici în romanul omonim, nici în film, personajul principal Rebecca nu apare, prezenţa îi este sugerată în musical prin “nişte umbre”.

“Eu, neavând la îndemână camera de filmat, mă lovesc de anumite limite. Este foarte greu să faci thriller-ul în teatru. Sigur, te poţi ajuta de lumini şi umbre. Noi am folosit un joc de oglinzi în care parcă-parcă se răsfrânge chipul unei femei. Un fel de duh al femeii care a murit sau care s-a sinucis sau care a fost omorâtă, nu se ştie. Deşi eu am teoria mea…”, adaugă Atilla Beres.

Musicalul „Rebecca” va avea următoarele reprezentaţii în 11, 12, 22 şi 28 mai şi în 18, 19, 25 şi 26 iunie, de la ora 19.00.

Cele mai citite

Istoria și simbolul crucii

Istoria crucii a marcat epoca dinainte de Hristos, ca simbol al celei mai crunte pedepse. Nu știm dacă pedeapsa prin răstignire este la fel de veche...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...
Ultima oră
Pe aceeași temă