4 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeInternaționalMoscova acuză SUA că au reţinut un cetăţean rus

Moscova acuză SUA că au reţinut un cetăţean rus

Whelan a fost arestat pe 28 decembrie de agenţi ai Serviciului federal de Securitate (FSB) din Rusia. Familia acestuia susţine că este nevinovat şi că se afla la Moscova pentru a participa la o nuntă.

MAE rus a comunicat sâmbătă că un cetăţean rus, Dmitry Makarenko, a fost reţinut pe 29 decembrie în Insulele Mariane de Nord, teritoriu neîncorporat al SUA. Makarenko a fost transferat ulterior în Florida.

“Makarenko, născut în 1979, a ajuns pe Insula Saipan cu soţia, copiii minori şi părinţii săi. A fost reţinut imediat după ce a ajuns de către personalul FBI de la aeroport”, se afirmă în comunicatul MAE rus.

Acuzaţiile lansate de ambele părţi ar putea complica şi mai mult relaţiile deja tensionate dintre Moscova şi Washington.

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a declarat recent că a cerut explicaţii de la Moscova în legătură cu arestarea lui Whelan, adăugând că va cere eliberarea imediată a acestuia dacă există indicii că arestarea lui este ilegală.

Serghei Ryabkov, adjunctul ministrului rus de Externe, a declarat că Moscova nu este dispusă să-l extrădeze pe Whelan în schimbul eliberării cetăţeanului rus reţinut recent de SUA.

Cele mai citite

Selecţionerul Belgiei, despre naționala României: “O echipă foarte foarte talentată”

Selecționerul Belgiei, Domenico Tedesco, a comentat rezultatele tragerii la sorți a grupelor EURO 2024, desfășurată sâmbătă la Hamburg (Germania), menționând că naționala României, unul...

Cel puțin patru morți și zeci de răniți în Filipine, după un atac terorist

Cel puțin patru persoane au fost ucise într-un atac terorist produs în Filipine, în timpul unei slujbe religioase catolice, în ziua de duminică, 3...

Un castel-muzeu privat dedicat lui Dracula s-a deschis în Argeș

O familie cu tradiție în turism a construit cu fonduri proprii un muzeu dedicat lui Dracula. Muzeul se află pe Transfăgărășan, în satul Căpățâneni-Ungureni...
Ultima oră
Pe aceeași temă