12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalModerna începe faza finală la studiul clinic pentru vaccinul la Covid-19

Moderna începe faza finală la studiul clinic pentru vaccinul la Covid-19

Obiectivul principal al studiului clinic va fi prevenirea simptomelor de Covid-19, boala provocată de noul coronavirus. Al doile obiectiv major va fi prevenirea unei forme grave de boală, definită prin nevoia de spitalizare a oamenilor.

Moderna a anunţat că a selectat o doză de 100 de micrograme de vaccin pentru faza finală a studiului clinic. La acest nivel de doză, compania va putea să livreze aproximativ 500 de milioane de doze pe an şi, eventual, până la 1 miliard de doze pe an, începând din 2021, de la centrul de producţie al companiei din SUA şi prin colaborarea strategică cu producătorul elveţian Lonza.

Compania a explicat că a ales doza de 100 de micrograme pentru a maximiza răspunsul imun şi a minimiza reacţiile adverse. Moderna a arătat că a fabricat suficiente doze de vaccin, pentru a începe studiul de faza 3.

În faza intermediară, compania a înrolat 300 de adulţi sănătoşi, care au primit cel puţin o doză de vaccin, precum şi primii 50 de adulţi mai maturi, cu vârste cuprinse între 18 şi 54 de ani.

Testarea vaccinului la adulţi mai în vârstă are o importanţă majoră, deoarece această grupă prezintă un risc mai mare pentru efectele cele mai severe ale virusului, iar adulţii în vârstă au de obicei o imunitate mai puţin eficientă.

Studiul intermediar testează siguranţa şi eficacitatea preliminară a două doze de vaccin administrate la 28 de zile distanţă. Participanţii la studiu vor fi urmăriţi un an.

Cele mai citite

Regele Charles își reia activitățile publice. “A înregistrat progrese încurajatoare în tratamentul împotriva cancerului”, afirmă medicii

Regele Charles al Marii Britanii va reveni săptămâna viitoare la îndatoririle publice pentru prima dată de când a fost diagnosticat cu cancer. Acesta face...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă