20.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăInternațional"Miss fata de la ţară" în SUA

“Miss fata de la ţară” în SUA

Formatul TV românesc „Miss fata de la ţară” va fi produs în cel mai scurt timp de gigantul media Time Warner, cea mai mare companie media din Statele Unite ale Americii. Aceasta a fost fondată în ianuarie 1990, prin fuziunea companiilor Time Inc. şi Warner Communications.

Produsul difuzat de Prima TV este distribuit la nivel internaţional de Tim Crescenti, preşedintele companiei Small World IF şi unul dintre cei mai influenţi distribuitori de formate de televiziune din SUA.

Din importatori, exportatori

„Sunt încântat să lucrez cu Media Factory şi Prima TV şi să prezint lumii întregi formatul ‚Miss fata de la ţară’. Din Franţa până în Ucraina, din Suedia până în SUA, feedback-ul a fost fantastic. Ironia face că, de-a lungul timpului, am adus foarte multe formate în România şi trebuia să fiu la Bucureşti cel puţin de trei ori pe an. De aceea, sunt mândru acum să reprezint România, Prima TV şi Media Factory”, a declarat Tim Crescenti.

Formatul a mai fost achiziţionat de compania Viasat Broadcasting pentru a fi difuzat în 11 ţări, printre care Suedia, Danemarca, Norvegia, Ungaria, Republica Cehă şi Ghana.

Versiunea ucraineană a emisiunii a fost filmată deja, pentru postul de televiziune „1+1″. Primul sezon a fost filmat integral şi se pregăteşte de lansare.

Rezultatul unei investiţii

„Este un pas uriaş pentru noi, dar şi pentru piaţa tv românească în general, care până acum doar a importat formate. Sperăm ca succesul ‚Miss fata de la ţară’ să deschidă un drum şi să inspire şi pe alţi producători locali şi pe alte televiziuni care pot să investească în creaţia şi dezvoltarea de formate tv”, a declarat pentru România liberă Monica Senchiu, general manager Media Factory.

O completează Marius Toader, director de creaţie Media Factory, adăugând: „Un mare merit îl are Prima TV, care a crezut din primul moment în acest format. De altfel, Prima TV ne-a sprijinit mereu să dezvoltăm formate originale şi ne-a încurajat să ieşim cu ele la festivaluri, evenimente ori târguri internaţionale. Ne bucură faptul că putem să vedem că acum curajul lor de a investi în creaţia românească este răsplătit şi recunoscut internaţional”.

În România, „Miss fata de la ţară” se află la al treilea sezon, iar luni, 28 noiembrie, va avea loc finala în direct, de la ora 20.30, când se va desemna câştigătoarea marelui titlu şi a premiului de 10.000 de euro. În vară, Prima TV a difuzat şi un sezon cu versiunea „masculină” a formatului, „Mi-s băiatul de la ţară”.

Cele mai citite

Pentagonul nu vede nicio schimbare în poziția forței nucleare strategice a Rusiei

Pentagonul nu a observat nicio schimbare în ceea ce privește dispunerea forțelor nucleare strategice ale Rusiei, în ciuda a ceea ce oficialii au numit...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Lando Norris a spart gheața în Marele Circ! Britanicul, campion în cursa de la Miami

Britanicul Lando Norris (McLaren-Mercedes) s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 găzduit duminică de Miami, în a şasea etapă a Campionatului mondial. Plecat din...
Ultima oră
Pe aceeași temă