1.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeInternaționalMinistrul francez al Forțelor Armate vine în Republica Moldova

Ministrul francez al Forțelor Armate vine în Republica Moldova

Ministrul francez al Forțelor Armate, Sébastien Lecornu, se va afla în capitala Republicii Moldova în ziua de 25 septembrie 2023.

La Chișinău, oficialul francez va avea o întâlnire cu ministrul Apărării al Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi. „Agenda discuțiilor cuprinde subiecte cu privire la cooperarea bilaterală în domeniul apărării, perspectivele de dezvoltare a parteneriatului moldo-francez, precum și alte subiecte de interes comun”, a transmis Ministerul Apărării din Republica Moldova.

Cei doi miniștri, Sébastien Lecornu și Anatolie Nosatîi, ar urma să susțină și o conferință de presă comună.

Vizita ministrului francez intervine în contextul războiului purtat de Rusia în Ucraina, țară vecină cu Republica Moldova. Țările NATO depun eforturi pentru a întări securitatea Republicii Moldova. Într-o recentă declarație susținută la New York, președintele României, Klaus Iohannis, a subliniat că securitatea României, a Republicii Moldova și a Ucrainei sunt “puternic interconectate”.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă