18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInternațional"Micile Vedete" de la Cannes, în caravană prin Bucureşti

“Micile Vedete” de la Cannes, în caravană prin Bucureşti

“Micile vedete” şi-au făcut deja debutul la Festivalul de film de la Cannes. Filmul “Micile Vedete la Şcoală” regizat de Ariana Pendiuc şi produs de Ema Pendiuc, a fost prezentat la Festivalul de la Cannes 2011, secţiunea Short Film Corner.

„Micile vedete” implicate în acest proiect au avut ocazia să simtă pe propria piele ce înseamnă să joace într-un film, fiind protagoniste în trei filme de scurt metraj. Două dintre ele („Micile Vedete singure acasă” şi „Micile Vedete la şcoală”) au avut premiera pe 15 martie, iar filmul „Micile Vedete la şcoală” a fost selecţionat la Festivalul de Film de la Cannes 2011.

În perioada mai-iunie, şcoala „Micile vedete” desfăşoară o caravană în şcolile şi liceele din Bucureşti pentru a promova filmului românesc în rândul copiilor şi tinerilor.

Caravana cuprinde, pentru început, câteva şcoli din sectorul 1: Liceul Teoretic „Jean Monet”, Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuţă”, Şcoala Generală nr. 3 „Nicolae Titulescu”, Şcoala Centrală şi Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”.

Primul eveniment din cadrul Caravanei a avut loc la Liceul Teoretic „Jean Monet”, unde au fost prezenţi atât micile staruri cât şi colegii lor de clasă şi cadrele didactice. Li s-au înmânat diplome, au fost felicitaţi şi încurajaţi să-şi continue studiile în cadrul Şcolii de Film şi Televiziune „Micile Vedete”.

Cele două proiecţii au fost foarte bine primite de către elevii Liceului „Jean Monet”, care au fost foarte atenţi la subiectele celor două scurt-metraje, au empatizat cu personajele din cele două filme, confruntate cu situaţii cu care se întâlnesc şi ei în viaţa de zi cu zi, iar la finalul proiecţiilor şi-au aplaudat colegii şi prietenii.

Caravana continuă, ultima oprire fiind pe 1 iunie la Liceul Teoretic Nicolae Iorga”, protagoniştii filmelor urmând să culeagă aplauzele.

Cele mai citite

Iohannis, premiat de Consiliul Atlantic, în America

Consiliul Atlantic îl va onora în acest an pe preşedintele Klaus Iohannis cu Distinguished International Leadership Award pentru cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Ministerul Finanţelor a planificat împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 6 miliarde de lei

Ministerul Finanţelor a planificat să se împrumute, luna aceasta, cu aproape 6 miliarde de lei de la băncile comerciale. Suma este mai mică cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă