18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInternaționalMesajul unui președinte european: Hotărâți-vă ce vreți cu Brexitul, și Moșul o...

Mesajul unui președinte european: Hotărâți-vă ce vreți cu Brexitul, și Moșul o să vă aducă

Acestea, în timp ce la Bruxelles se desfăşoară Consiliul European la care premierul britanic Theresa May încearcă să obţină din partea europenilor asigurări care să o ajute să-şi convingă proprii parlamentari să accepte acordul convenit privind Brexitul.

”Urare de Crăciun cu Brexit: Hotărâţi-vă odată ce doriţi şi Moşul o să vă aducă !”, a scris pe reţeaua de socializare Dalia Grybauskaite, cunoscută pentru mesajele sale tranşante.

După ce luna trecută au convenit cu guvernul britanic un acord ce stabileşte condiţiile Brexitului şi o declaraţie privind cadrul viitoarei relaţii între UE şi Regatul Unit, liderii europeni sunt acum exasperaţi de eşecul premierului Theresa May de a obţine aprobarea legislativului de la Londra pentru cele convenite.

Şefa executivului britanic a retras luni acest acord de la votul din Camera Comunelor, fiind convinsă că el nu va putea fi aprobat în condiţiile în care prevederea privind ”plasa de siguranţă” (backstop) pentru Irlanda de Nord nu este acceptată de o majoritate a parlamentarilor britanici, întrucât ea riscă să menţină Regatul Unit pe termen nedefinit în uniunea vamală cu blocul comunitar.

Theresa May încearcă acum să găsească o soluţie în această privinţă cu liderii europeni, care însă în declaraţiile date până în prezent au respins orice renegociere a acordului.

Cele mai citite

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă