Mesajul pe care Angela Merkel l-a postat în ziua în care s-a retras definitiv din politică

Cancelarul german Angela Merkel a publicat un videoclip pe pagina sa oficială de Facebook, prin care le-a mulţumit urmăritorilor săi şi a anunţat că pagina sa va fi închisă definitiv, transmite agenţia de presă Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

01.02.2019 - 17:17

Merkel, cancelar al celei mai mari economii europene din 2005, s-a decis anul trecut, după mai multe obstacole electorale, să renunţe la rolul de lider al Uniunii Creştin-Democrată şi să nu mai candideze la un alt mandat.

În filmarea publicată pe Facebook, Merkel le-a mulţumit celor 2.5 milioane de urmăritori şi i-a invitat să o urmărească în continuare pe paginile oficiale ale guvernului, de pe platformele Facebook şi Twitter.

„Astăzi este ziua în care vreau să vă mulţumesc pentru sprijinul acordat”, spune Merkel. „Deja ştiţi că eu nu mai sunt preşedintele Uniunii Creştin-Democrate, aşadar îmi voi închide pagina de Facebook”, continuă aceasta.

Această mişcare este neobişnuită prin faptul că pagina are un număr mare de urmăritori. Unii speculează că Merkel doreşte ca viaţa sa, după retragerea din politică, să fie cât mai privată.

Dominanţa sa de 13 ani asupra politicilor europene a dus la multe speculaţii. Se presupune că Merkel va prelua un rol în cadrul Naţiunilor Unite sau a Uniunii Europene.

Comentarii