-0.5 C
Bucharest
Monday, 27 November 2023
HomeInternaționalMatteo Salvini, vizită oficială în Polonia pentru a discuta despre alianţa eurosceptică

Matteo Salvini, vizită oficială în Polonia pentru a discuta despre alianţa eurosceptică

Vizita lui Salvini la Varşovia, iniţiată de ministrul polonez de Interne Joachim Brudzinski, vine în contextul eforturilor făcute de eurosceptici pentru a schimba direcţia Uniunii Europene după alegerile din luna mai.

„Alegerile vor arăta dacă vocile eurosceptice din Europa sunt în creştere, sau dacă această creştere a fost limitată pentru moment”, a declarat Michal Baranowski.

Salvini, liderul partidului italian Liga, a criticat în repetate rânduri Uniunea Europeană şi consideră că alegerile din luna mai sunt vitale pentru crearea unui Bloc „reformat” care poate repara instituţiile de la Bruxelles din interior.

Vicepremierul a indicat de asemenea că ar putea candida pentru preşedinţia Comisiei Europene.

„Cineva a trădat visul european. Vom face o nouă comunitate europeană, bazată pe respect, muncă, egalitate şi evoluţie”, a declarat Salvini în cadrul unei întâlniri electorale în luna decembrie.

Jaroslaw Kaczynski a transmsi că Polonia ar trebui să rămână membră a Uniunii Europene, dar doreşte reforme care să transfere puterea de la Bruxelles spre capitalele naţionale.

Cele mai citite

Suveraniștii vor să lanseze lebăda albă în viitoarea baltă electorală

Blocul Suveranist Român a primit botezul în weekend. Șapte partide și-au unit destinul. Prin anunțul făcut de Eugen Orlando Teodorovici, la conferința de lansare...
Ultima oră
Pe aceeași temă