3.3 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeInternaționalMărul discordiei îndreptat împotriva lui Trump urmează să dea cu subsemnatul

Mărul discordiei îndreptat împotriva lui Trump urmează să dea cu subsemnatul

Avocaţii avertizorului de integritate au adresat solicitarea sâmbătă seara parlamentarului republican Devin Nunes, membru de marcă în această comisie, a declarat la CBS avocatul Mark Zaid, care a adăugat că al său client doreşte să se asigure că plângerea îi este tratată într-o manieră nepartizană, potrivit Agerpres.

Republicanii au acuzat că procesul de impeachment este nedrept şi au restricţionat întrebările din partea partidului lor, care se află în minoritate în Camera Reprezentanţilor.

Pe de altă parte, preşedintele american Donald Trump i-a cerut duminică avertizorului de integritate să-şi dezvăluie identitatea, adresându-se direct angajatului serviciilor de informaţii americane, într-o distanţare evidentă de normele de conduită normale în astfel de cazuri, notează Reuters.

“Avertizorul de integritate a înţeles atââââât de greşit încât trebuie să vină şi să-şi facă publică identitatea. Media Fake News ştie cine este, însă – dat fiind că ele sunt braţul Partidului Democrat – nu vor să-l dea în vileag deoarece va ieşi iureş. Dezvăluiţi identitatea Avertizorului de integritate şi puneţi capăt Farsei Procedurii de Impeachment”, a scris Trump pe Twitter.

Trump l-a atacat în repetate rânduri pe avertizorul de integritate şi a cerut ca identitatea lui să fie făcută publică. Însă este pentru prima dată când i s-a adresat direct, cerându-i să-şi dezvăluie identitatea.

Procedura de impeachment împotriva lui Trump a fost declanşată după o plângere făcută de un avertizor de integritate îngrijorat că acţiunile preşedintelui referitoare la Ucraina erau ilegale şi puneau în pericol securitatea naţională.

Cele mai citite

Tudorel Toader își amenință contracandidații la rectoratul UAIC

Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției, a lansat amenințări la adresa contracandidaților săi la funcția de rector al Universității Alexandru Ioan Cuza din...

IPS Teodosie, urmărit penal de DNA

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, este urmărit penal de DNA, pentru cumpărare de influență, a anunțat Direcția Națională Anticorupție. Alături de IPS Teodosie, este urmărit penal,...

Geantă cu 130.000 de euro aruncată pe geam în timpul perchezițiilor la dealerii care alimentau studenții din Iași și Cluj

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, au făcut, marți 5 decembrie,...
Ultima oră
Pe aceeași temă