Marea Britanie, Germania şi Franţa cer o anchetă în cazul dispariţiei jurnalistului saudit

Marea Britanie, Germania şi Franţa au cerut o investigaţie "credibilă" privind dispariţia jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, miniştrii de externe ai celor trei state declarând că responsabilii trebuie găsiţi şi traşi la răspundere, relatează BBC.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.10.2018 - 09:12

Într-o declaraţie comună a celor trei miniştri de Externe, aceştia au făcut apel la o investigaţie credibilă pentru a stabili adevărul despre ceea ce sa întâmplat şi a se asigura că cei responsabili pentru dispariţia lui Khashoggi vor fi traşi la răspundere.

"Încurajăm eforturile comune turco-saudite în acest sens şi aşteptăm ca guvernul saudit să ofere un răspuns complet şi detaliat", au declarat Jeremy Hunt, Jean-Yves Le Drian şi Heiko Maas.

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, a transmis că orice s-ar fi întâmplat, de acum este "absolut treaba Arabiei Saudite".

Saudiţii neagă faptul că Jamal Khashoggi ar fi fost ucis în consulatul lor din Istanbul, Turcia.

O sursă citată de mass-media de stat din Arabia Saudită declară că ţara sa respinge ameninţările politice şi economice şi va răspunde oricăror acţiuni întreprinse împotriva sa.

Khashoggi, un critic al guvernului saudit, a dispărut la 2 octombrie după ce a vizitat consulatul saudit din Istanbul.

Autorităţile turce consideră că jurnalistul a fost ucis în consulat de agenţii saudiţi, afirmaţii respinse de Riad şi catalogate drept "minciuni".

Comentarii