12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInternaționalManifestaţie pentru egalitatea salarială între bărbați și femei în Elveția

Manifestaţie pentru egalitatea salarială între bărbați și femei în Elveția

Femeile “s-au săturat de sexism şi discriminare, de inegalitate salarială”, a subliniat, într-un comunicat, cel mai important sindicat din Elveţia, Unia.

Conform acestui sindicat, organizator al evenimentului alături de alte peste 40 de organizaţii, mai mult de 20.000 de mii de persoane au fost prezente pentru a cere parlamentarilor să ia măsuri suplimentare în vederea reducerii diferenţelor salariale între bărbaţi şi femei pe acelaşi post.

Manifestaţia de duminică a avut loc pe fondul în care camera inferioară a Parlamentului elveţian se pregăteşte să dezbată luni o revizuire a unei legi ce vizează să controleze mai mult repartiţia salariilor în marile companii.

Participanţii au afişat bannere precum “Egalitate acum”, “Obosite să aşteptăm”, “Muncă identică, salarii diferite”, potrivit agenţiei eleveţiene ATS, citată de AFP.

Egalitatea între sexe este înscrisă în Constituţia elveţiană din 1981, dar femeile câştigă încă în medie cu 20% mai puţin decât bărbaţii, “un procent scandalos”, s-a indignat Unia.

“În Elveţia, o femeie pierde în cursul carierei sale 300.000 de franci elveţieni (266.000 euro) doar pentru că este femeie”, a arătat Corinne Scharer, din conducerea respectivului sindicat.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Divina Revelație: Cele Zece Porunci de pe Muntele Sinai

Cele Zece Porunci, o listă de precepte religioase care, conform mai multor pasaje din Exod și Deuteronom, au fost revelate divin lui Moise pe...

Violență politică în Germania: un eurodeputat social-democrat a fost grav rănit de persoane necunoscute

Un eurodeputat al Partidului Social Democrat (SPD), aflat la putere în Germania, a fost grav rănit de necunoscuţi în timp ce lipea afişe electorale,...
Ultima oră
Pe aceeași temă