1.4 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeInternaționalMaia Sandu s-a întâlnit, la Kiev, cu Volodimir Zelenski și cu Charles...

Maia Sandu s-a întâlnit, la Kiev, cu Volodimir Zelenski și cu Charles Michel

Șefa de stat a Republicii Moldova, Maia Sandu, a făcut o vizită rapidă la Kiev, conform unor anunțuri postate, imediat după aceea, pe internet.

În ziua de 21 noiembrie 2023, Maia Sandu s-a întâlnit la Kiev cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, precum și cu președintele Consiliului European, Charles Michel.

“Am ajuns în Kiev pentru a mă întâlni cu președintele Volodimir Zelenski și șeful Consiliului European, Charles Michel. Pe agenda noastră se află discuții cu privire la următorii pași în procesul de aderare a R. Moldova și Ucrainei la UE, creșterea securității regionale și susținerea continuă a UE pentru reformele și dezvoltarea statelor noastre”, a anunțat președinta Maia Sandu într-o postare pe internet.

Apoi, președinta Republicii Moldova, președintele Ucrainei și soția acestuia, Olena Zelenska, au depus candele pentru a marca 10 ani de la începutul mișcării de protest Euromaidan din Ucraina.

În ultima parte a vizitei la Kiev, președinta Maia Sandu a avut convorbiri cu președintele Volodimir Zelenski. “Am discutat și despre cooperarea bilaterală, inclusiv sporirea securității energetice și investițiile în drumurile și căile ferate ale Moldovei pentru a asigura conexiuni mai rapide, mai sigure și eficiente între țările noastre și UE”, a precizat Maia Sandu într-o postare pe facebook.

De aproape doi ani, Ucraina se află în război cu Rusia. În perioada acestui război, una dintre țările care a oferit sprijin refugiaților ucraineni a fost Republica Moldova. De asemenea, atât Ucraina cât și Republica Moldova doresc să devină membri ai UE.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Solicitare din partea liberalilor. Boloș, rugat să deblocheze investițiile publice

Duminică seară, liderii din cadrul partidului liberal au adresat o solicitare directă către ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, în vederea identificării unor soluții eficiente...

Percheziții într-un dosar de droguri şi act sexual cu un minor, în Satu Mare

La data de 10 decembrie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare, în colaborare...

Premierul cheamă la consultări sindicatele din Educație, după ce a cerut performanță în învățământ

Premierul Marcel Ciolacu va avea o întâlnire de consultări cu liderii sindicatelor din Educație, imediat după ce a cerut să fie stabilite "criterii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă