Maia Sandu ar fi câștigat cel de-al doilea tur al alegerilor din Republica Moldova

Candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, ar fi câştigat al doilea tur al scrutinului prezidenţial din Republica Moldova.

Share

Aceeași temă

Romania libera 0 comentarii

Actualizat: 15.11.2020 - 22:12

Acestea sunt rezultatele exit-poll-ului realizat de compania "Intellect Group" în colaborare cu asociaţia SPERO şi ale after-poll-ului telefonic realizat de Comunitatea WatchDog.md şi Institutul de Politici Publice, informează Unimedia, preluat de Agerpres. 

Potrivit sondajului realizat la ieşirea de la urne de Intellect Group şi SPERO, preluat de presa locală şi agenţii de presă internaţionale, lidera opoziţiei îl devansează pe actualul preşedinte Igor Dodon după ce ar fi obţinut 54,8 % din numărul total de voturi. Pentru Dodon ar fi votat 45,2% din alegători, potrivit sondajului difuzat după închiderea secţiilor de vot. Marja de eroare este de 5,2%.

Potrivit rezultatelor preliminare ale after-poll-ului telefonic realizat de Comunitatea WatchDog.md şi Institutul de Politici Publice, Maia Sandu ar fi obţinut 54,7% din sufragii, iar Igor Dodon - 45,3%. Marja de eroare este de 2,2%.

Potrivit datelor preliminare, prezenţa la al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova a fost de 52% din electorat, estimat la aproximativ 3,2 milioane de cetăţeni.

Presa locală a evidenţiat pe tot parcursul zilei o mobilizare fără precedent a emigranţilor moldoveni, al căror vot a fost cheia victoriei lui Sandu în primul tur al alegerilor, scrie agenţia EFE.

Comentarii