27 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaMai multe filmări rusești arată lansarea de rachete balistice intercontinentale nucleare

Mai multe filmări rusești arată lansarea de rachete balistice intercontinentale nucleare

Mai multe filmări de la Ministerul rus al Apărării au arătat lansarea unei noi rachete balistice intercontinentale nucleare.

Imaginile difuzate de Ministerul rus al Apărării au arătat lansarea pentru un test, chiar în țară, a unei noi rachete balistice intercontinentale cu capacitate nucleară, miercuri (20 aprilie), despre care președintele Vladimir Putin a spus că îi va face pe inamicii Moscovei să se oprească și să se gândească.

Testul Sarmatului, aflat în dezvoltare de ani de zile, nu a surprins Occidentul, ci a venit într-un moment de tensiune geopolitică extremă. Rusia nu a capturat încă orașe importante, de când a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina pe 24 februarie.

Aceste filmări ce prezintă lansarea unei rachete balistice nucleare nu au fost comentate de Ministerul Apărării din Ucraina

Ministerul Apărării al Ucrainei nu a fost disponibil imediat pentru a face comentarii la această situație.

Anunțând ceea ce Rusia numește o operațiune militară specială în urmă cu opt săptămâni, Putin a făcut o referire clară la forțele nucleare ale Rusiei și a avertizat Occidentul că orice încercare de a-i sta în cale „vă va duce la astfel de consecințe pe care nu le-ați întâlnit niciodată în istoria voastră”.

Câteva zile mai târziu, el a ordonat ca forțele nucleare ale Rusiei să fie puse în alertă maximă.

Ministerul rus al Apărării a declarat miercuri că Sarmat a fost tras dintr-un lansator, aflat într-un siloz, la ora 15.12, ora Moscovei (12.12 GMT).

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă