20.9 C
Bucharest
Thursday, 28 September 2023
HomeInternaționalMahmoud Abbas își ia rămas bun de la reporterul Al Jazeera ucis...

Mahmoud Abbas își ia rămas bun de la reporterul Al Jazeera ucis recent

Președintele palestinian Mahmoud Abbas și-a luat rămas bun joi (12 mai) de la reporterul veteran al postului Al Jazeera, Shireen Abu Akleh, care a fost ucis în timpul ciocnirilor din provincia Cisiordania ocupată miercuri (11 mai).

Cadavrul lui Abu Akleh a fost condus de un cortegiu funerar de la un spital din orașul central palestinian Ramallah către complexul unde se afla Abbas. Pe ambele părți ale drumului s-au aliniat sute de oameni îndoliați, iar unii au aruncat cu flori în timp ce vehiculul care transporta sicriul trecea.

Mahmoud Abbas a spus că reporterul Al Jazeera a fost ucis din vina autorităților israeliene și a cerut anchetă internațională

Abbas a spus că autoritățile israeliene sunt „pe deplin responsabile” pentru uciderea unui reporter veteran Al Jazeera și a cerut o anchetă internațională.

Israelul, care și-a exprimat regretul pentru moartea lui Abu Akleh, spune că analizează incidentul și că împușcătura fatală ar fi putut fi trasă de un bărbat înarmat palestinian, dar a propus o anchetă comună cu palestinienii, cerându-le să furnizeze glonțul pentru examinare.

Ambasadorul SUA la Națiunile Unite(ONU), Linda Thomas-Greenfield, a descris moartea jurnalistei americane și palestiniene Shireen Abu Akleh drept „cu adevărat înfiorătoare”.

Reporterul Al Jazeera a fost împușcat mortal în timpul unui raid israelian în Cisiordania ocupată, miercuri (11 mai), palestinienii și postul de știri acuzând Israelul că a ucis-o și pe ea, deși liderul Israelului spune că probabil ea a fost lovită de focul palestinian.

Abu Akleh, în vârstă de 51 de ani, palestiniană și americană, purta o vestă de presă care a marcat-o în mod clar ca jurnalistă în timp ce transmitea din orașul Jenin, a declarat postul din Qatar.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Creează bucătăria visurilor tale cu ajutorul pieselor

Fiecare cameră din locuința ta trebuie să te reprezinte și să îți servească scopului pe...

O asistentă medicală a fost prinsă că ajuta șoferii băuți să scape de rezultatele testului la alcoolemie

O asistentă medicală care lucra la Institutul de Medicina Legala Maramures a fost condamnata in prima instanta la aproape 6 ani de inchisoare...

Lia Lucia Epure: “Ben Oni Ardelean este mostra trădării tipice în politică. Când pleacă șobolanii de pe corabie?”

Parlamentarul liberal Ben Oni Ardelean, susținut de Biserica Penticostală, și-a dat demisia din PNL, după ce a aflat că filiala Timiș nu-l va mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies