12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalLocuitorii din Gaza suportă greu căldura pe fondul penelor de curent

Locuitorii din Gaza suportă greu căldura pe fondul penelor de curent

Locuitorii din Fâșia Gaza suportă cu greu căldura din cauza penelor de curent frecvente ce afectează această zonă.

Un val de căldură îngrozitor de vară a fost agravat pentru palestinienii care locuiesc în Fâșia Gaza din cauza întreruperilor de curent care îi lasă fără electricitate până la 10 ore pe zi.

 „Ventilatorul este stricat… bateriile nu funcționează și ne ventilam cu tăvi”, a spus Alaa Zidan care locuiește în zona de sud a lui Khan Younis, potrivit Reuters.

Locuitorii din Gaza suportă cu greu căldura din cauza penelor de curent frecvente, singura scăpare pentru mulți fiind răcorirea cu apă

Creșterea prețurilor la energie și creșterea cererii din cauza temperaturilor ridicate au pus o presiune asupra surselor de energie din zonă.

Pentru cei care nu își pot permite generatoare, singura scăpare de căldură este să stea pe plajă sau să folosească găleți cu apă.

„Este singurul loc unde putem respira”, a spus rezidentul Zaki Abu Mansour.

Locuitorii din Gaza iau cursuri de ebraică pentru a putea munci în Israel

Într-o clasă puternic luminată din Gaza, un profesor rostește cuvinte ebraice, urmat de zeci de palestinieni. Pe măsură ce Israelul eliberează noi permise de muncă în statul evreu, ei profită de oportunitățile de muncă de care au mare nevoie.

Israelul oferă 10.000 de permise de muncă rezidenților din Gaza pentru a trece granița pentru a lucra în Israel.

O nouă sursă de venit pentru palestinienii din Gaza, dintre care jumătate sunt șomeri și aproape două treimi trăiesc în sărăcie.

Cererea palestinienilor pentru cursuri de ebraică, precum acestea la centrul de limbă Nafha din Gaza, a crescut de patru ori, spune proprietarul, de când Israelul a început să elibereze permisele la sfârșitul anului trecut.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ghidul ANAF pentru frizeri, coafeze și manichiuriste

Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală, a fost publicat joi de ANAF. Ghidul poate...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Comisia Europeană a simplificat regulile în vamă pentru mărfurile de import, analiză Ey

Prețul efectiv plătit sau de plătit pentru mărfurile de import (valoarea de tranzacție) este unul din elementele de taxare care poate genera probleme complexe...
Ultima oră
Pe aceeași temă