3.5 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeInternaționalLiderul armean din Nagorno Karabah a fost reținut de polițiști azeri, în...

Liderul armean din Nagorno Karabah a fost reținut de polițiști azeri, în timp ce încerca să plece spre Armenia

Liderul armean din Nagorno Karabah a fost reținut de polițiști azeri la frontieră, anunță agenția de presă a Rusiei, TASS, confirmând informațiile vehiculate anterior pe internet.

În momentul în care a fost reținut, Ruben Vardanyan încerca să plece din Nagorno Karabah spre Armenia, alături de alți etnici armeni care părăsesc enclava Nagorno Karabah, după ce Azerbaidjanul a ocupat militar această regiune. Vardaryan ar fi fost reținut în dimineața zilei de 27 septembrie 2023.

Pe internet, circulă o postare care pare să aparțină soției lui Ruben Vardanyan. În traducere, postarea este următoarea:

“Soțul meu, Ruben Vardanyan, filantropul, omul de afaceri și fostul ministru de stat al Artsakh (Nagorno-Karabah) a fost arestat și reținut de autoritățile azere la graniță în această dimineață, în timp ce încerca să plece cu mii de armeni.
Ruben a stat alături de poporul Arsakh în timpul blocadei de 10 luni și a suferit alături de ei în lupta lor pentru supraviețuire.
Vă cer sprijinul pentru eliberarea în siguranță a soțului meu.
Veronika Zonabend”

În ultimele săptămâni, peste 42.000 de civili de naționalitate armeană ar fi fugit din enclava Nagorno Karabah, temându-se de persecuțiile la care i-ar supune autoritățile statului Azerbaidjan.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Avertisment Europol cu privire la utilizarea dispozitivelor de urmărire Bluetooth în crima organizată

În ultimii ani, Europol observă un fenomen criminal în creștere: utilizarea dispozitivelor de urmărire Bluetooth în crima organizată. Trackerele Bluetooth sunt dispozitive mici concepute...

Studiu: Cât vor cheltui românii de Crăciun?

Cum ultimele zile ale sezonului de cumpărături pentru sărbători se apropie, un sondaj realizat de Klarna, rețeaua globală de plăți și destinație de cumpărături...

Adio, centrale pe gaz? Descoperă cum se schimbă încălzirea în România din 2029

Se conturează un nou orizont în peisajul energetic al României, unul care aduce cu sine schimbări semnificative în modul în care românii se gândesc...
Ultima oră
Pe aceeași temă