Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Liderii evreu și palestinian au adus un omagiu în ziua morții fostului președinte al Egiptului

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak, care a încetat din viaţă marţi la un spital militar, a fost un lider angajat în favoarea păcii cu Israelul şi a libertăţii palestinienilor, au reacţionat premierul israelian Netanyahu şi preşedintele palestinienilor, Mahmoud Abbas.

Share

Rl online 0 comentarii

25.02.2020 - 17:20

Hosni Mubarak i-a succedat în 1981 lui Anwar Sadat, în timpul căruia Egiptul a devenit prima ţară arabă care a semnat un tratat de pace cu Israelul (urmat de Iordania în 1994), mai notează Agerpres.

Alungat de la putere în 2011, la începutul Primăverii arabe, Mubarak a menţinut de-a lungul celor trei decenii de mandat acordul de pace cu statul evreu, întreţinând relaţiile cu o serie de lideri israelieni.

"În numele cetăţenilor Israelului şi în numele guvernului israelian, doresc să-mi exprim profundul regret pentru dispariţia preşedintelui Hosni Mubarak", a spus premierul israelian Benjamin Netanyahu.

"Preşedintele Mubarak, prietenul meu personal, a fost un lider care şi-a condus poporul către pace şi securitate, către pacea cu Israelul. L-am întâlnit în mai multe rânduri, am fost impresionat de angajamentul său (în favoarea păcii) şi vom continua pe această cale", a menţionat Netanyahu.

La rândul său, preşedintele Autorităţii Palestiniene Mahmoud Abbas (84 de ani) i-a adus un omagiu fostului preşedinte egiptean, subliniind că a primit vestea decesului său "cu mare tristeţe".

Citește totul despre:

Comentarii

loading...