19.5 C
București
duminică, 11 iunie 2023
AcasăInternaționalCriza din UcrainaLavrov se revoltă pe liderii occidentali care au acuzat crime de război...

Lavrov se revoltă pe liderii occidentali care au acuzat crime de război în Ucraina

Lavrov e revoltat pe liderii occidentali care au acuzat crime de război în Ucraina comise de forțele rusești.

Liderii occidentali ar trebui să-şi examineze propria conştiinţă înainte de a-l acuza pe preşedintele Vladimir Putin de crime de război, a declarat luni ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, ca reacție la acuzaţiile liderilor occidentali.

Lavrov a spus că Moscova va organiza o conferinţă de presă pentru a demonstra că acuzaţiile occidentale potrivit cărora soldaţii săi au ucis civili în nordul Ucrainei sunt false, conform jurnalul.ro.

Preşedintele SUA, Joe Biden, l-a acuzat luni pe Putin de crime de război şi a cerut un proces, sporind astfel protestul global faţă de uciderea civililor din oraşul ucrainean Bucea, pe măsură ce au apărut imagini tot mai multe cu moartea acestora.

Lavrov atacă liderii occidentali care fac acuze de crime de război în Ucraina, spunând că totul este o înscenare

Kremlinul a negat categoric orice acuzaţie legată de uciderea civililor, inclusiv în Bucea, unde a spus că mormintele şi cadavrele au fost înscenate de Ucraina pentru a păta imaginea Rusiei.

Întrebat la o conferinţă de presă despre comentariile lui Biden, Lavrov a declarat că Occidentul ar trebui să se gândească mai întâi la propriile acţiuni din Irak şi Libia.

„Nu totul este în regulă cu conştiinţa… politicienilor americani”, a spus el.

Lavrov a adăugat că misiunea Rusiei la Naţiunile Unite va organiza o conferinţă de presă pentru a arăta adevărata natură a incidentelor de la Bucea.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă