Foto Arhiva

Kremlinul încă aşteaptă discuţii cu SUA cu privire la un viitor summit Putin-Trump

Kremlinul a declarat vineri că încă mai aşteaptă discuţii substanţiale cu SUA cu privire la un posibil summit între preşedinţii Rusiei şi SUA, Vladimir Putin, respectiv Donald Trump, potrivit Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

04.05.2018 - 14:29

Donald Trump a declarat în martie că cei doi lideri s-ar putea întâlni în curând, iar de atunci relaţiile deja afectate dintre Washington şi Moscova nu au făcut decât să se deterioreze, mai ales pe fondul conflictului din Siria şi a otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal în Marea Britanie.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat vineri că nu există nimic clar cu privire la o posibilă întâlnire între cei doi lideri şi că Washingtonul nu a făcut noi paşi pentru organizarea unei astfel de întâlniri. 'Aşteptăm', s-a limitat să spună Peskov.

Anterior, ministrul de externe rus Serghei Lavrov declarase că, deocamdată, 'relaţiile ruso-americane continuă să se deterioreze', potrivit agenţiei de presă TASS. El a explicat aceasta prin faptul că impulsurile pozitive venite din partea actualului preşedinte american sunt reduse la zero de establishment-ul de la Washington cuprins de rusofobie, care prezintă Rusia ca pe o ameninţare şi pledează pentru 'descurajarea' ei pe calea sancţiunilor sau prin alte instrumente de presiune, conform agenţiei de presă ruse.

'Aceasta afectează situaţia din lume, unde s-au acumulat prea multe probleme, care pur şi simplu nu pot fi rezolvate fără cooperarea dintre Rusia şi Statele Unite', susţine Lavrov, exprimându-şi speranţa că 'bunul simţ va prevala în cele din urmă pe coridoarele puterii de la Washington'.

'Vrem să stabilim relaţii normale, previzibile - de prietenie, dacă vreţi - cu SUA, dar nu cu preţul unui târg cu principiile şi interesele naţionale ale Federaţiei Ruse', a concluzionat Lavrov, într-un interviu acordat revistei Panorama, din care TASS a difuzat mai multe fragmente.

Comentarii