Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Jurnalistă de investigații, împușcată în stradă

O jurnalistă de investigaţie din Muntenegru a fost împuşcată în picior de un atacator necunoscut.

Share

Rl online 0 comentarii

09.05.2018 - 09:38

Olivera Lakic 'a fost rănită cu un glonţ în piciorul drept, dar viaţa sa nu este în pericol', a declarat presei un responsabil al poliţiei, Vesko Damjanovic.
Jurnalista i-a spus redactorului şef al cotidianului Vijesti, Mihajlo Jovovic, că un bărbat 'a venit în faţa locuinţei sale' din Podgorica şi a 'împuşcat-o în picior', în timp ce alţi doi au luat-o la fugă.
'Am rămas fără cuvinte. Cât va mai dura aceasta în Muntenegru?', şi-a exprimat indignarea Mihajlo Jovovic.
Acesta este al doilea atac împotriva jurnalistei respective în decurs de o lună. Totodată, cu şase ani în urmă, ea fusese atacată în faţa locuinţei sale de indivizi necunoscuţi care au lovit-o în cap. 'Agresiunea împotriva jurnalistei Olivera Lakic este foarte îngrijorătoare. Jurnaliştii trebuie să fie protejaţi', a reacţionat ambasadorul Uniunii Europene în Muntenegru, Aivo Orav, într-o postare pe Twitter.
Ambasada SUA la Podgorica şi-a exprimat de asemenea 'îngrijorarea'. 'Jurnaliştii sunt garantul democraţiei şi trebuie să poată să-şi facă munca în deplină siguranţă', subliniază misiunea diplomatică americană într-un mesaj pe Twitter.
Poliţia a blocat străzile principale din Podgorica în speranţa de a prinde agresorul.
Luna trecută, o bombă a explodat în faţa locuinţei unui jurnalist cunoscut în Bijelo Polje, nordul ţării.
UE, la care Muntenegru speră să adere la orizontul anului 2025, precum şi organizaţii internaţionale din domeniul apărării drepturilor omului au insistat ca toate aceste atacuri să fie investigate.
Însă nici moartea jurnalistului Dusko Jovanovic în 2004 şi niciuna din cele peste 12 de agresiuni împotriva jurnaliştilor muntenegreni din ultimii 15 ani nu au fost elucidate.
În Slovacia, asasinarea jurnalistului de investigaţie Jan Kuciak în luna februarie a dus la o criză politică şi la căderea guvernului prim-ministrului Robert Fico.

Comentarii

loading...