Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Juncker: Nu vrem să menținem Marea Britanie în UE

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că intenţia celor 27 membri ai UE în relaţia cu Marea Britanie nu este de a menţine această ţară în interiorul Uniunii Europene ''cu orice preţ''.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 30.12.2018 - 16:24

''S-a insinuat că obiectivul nostru este să menţinem Marea Britanie în Uniunea Europeană cu orice preţ. Nu aceasta ne este intenţia. Noi nu dorim decât claritate cu privire la viitoarele relaţii. Şi respectăm rezultatul referendumului'', a declarat Juncker într-un interviu publicat duminică de săptămânalul german Welt am Sonntag.

Juncker aminteşte că ''nu noi am lăsat Marea Britanie, Marea Britanie este cea care lasă Uniunea Europeană''. Şeful Comisiei Europene consideră că ''nu este deloc rezonabil din partea opiniei publice britanice să creadă că doar Uniunii Europene îi revine sarcina să propună o soluţie la toate problemele britanice viitoare''.

''Rugămintea mea este următoarea: puneţi-vă de acord şi apoi spuneţi-ne ce vreţi. Sunt deja luni bune de când aveţi pe masă propunerile noastre'', a avertizat Juncker, referindu-se la Brexit, şi a adăugat că, în condiţiile în care ''Camera Comunelor susţine acordul privind Brexit-ul la jumătatea lunii ianuarie (votul asupra acordului privind Brexit-ul este programat în Camera Comunelor la 15 ianuarie 2019 - n.r.), atunci vom începe să pregătim încă de a doua zi viitoarea relaţie între Marea Britanie şi Uniunea Europeană, fără să mai aşteptăm 29 martie'' 2019.

Juncker a mai spus că are ''impresia că majoritatea parlamentarilor britanici nu au încredere nici în UE, nici în doamna (Theresa) May'', premierul britanic.

Întrebat dacă în cele din urmă Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană la 29 martie 2019, Juncker a răspuns că el acţionează ''pornind de la premisa că (Marea Britanie) va ieşi, pentru că asta a decis poporul britanic''. 

Comentarii