9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalJudecătoarea propusă de Trump la Curtea Supremă și-a preluat mandatul

Judecătoarea propusă de Trump la Curtea Supremă și-a preluat mandatul

Barrett a depus jurământul în faţa preşedintelui Curţii Supreme, John Roberts, în cadrul unei ceremonii private, începându-şi oficial activitatea la Curtea Supremă.

Senatul SUA a confirmat luni numirea lui Amy Coney Barrett cu un vot strâns de 52 la 48, în urma căruia cel mai important tribunal al ţării are o majoritate conservatoare de şase la trei.

Confirmarea ei este o victorie pentru Donald Trump, care a nominalizat-o pe Barrett la puţin timp după moartea fostei judecătoare Ruth Bader Ginsburg, un simbol al liberalismului.

Republicanii din Senat s-au mişcat repede pentru a ocupa acest loc vacant înainte de alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie.

Democraţii de centru-stânga se tem că Barrett va îndrepta curtea într-o direcţie pronunţat conservatoare, potenţial pentru ani de zile, inclusiv în chestiuni precum accesul la îngrijiri medicale, dreptul la avort, drepturile LGBTI şi controlul armelor.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă