Sursa: politico.com

Judecătoarea propusă de Trump la Curtea Supremă și-a preluat mandatul

Amy Coney Barrett a depus marţi jurământul şi a devenit oficial judecătoare a Curţii Supreme, întărind majoritatea conservatoare din cea mai importată instanță americană, relatează dpa.

Share

Romania libera 0 comentarii

27.10.2020 - 20:57

Barrett a depus jurământul în faţa preşedintelui Curţii Supreme, John Roberts, în cadrul unei ceremonii private, începându-şi oficial activitatea la Curtea Supremă.

Senatul SUA a confirmat luni numirea lui Amy Coney Barrett cu un vot strâns de 52 la 48, în urma căruia cel mai important tribunal al ţării are o majoritate conservatoare de şase la trei.

Confirmarea ei este o victorie pentru Donald Trump, care a nominalizat-o pe Barrett la puţin timp după moartea fostei judecătoare Ruth Bader Ginsburg, un simbol al liberalismului.

Republicanii din Senat s-au mişcat repede pentru a ocupa acest loc vacant înainte de alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie.

Democraţii de centru-stânga se tem că Barrett va îndrepta curtea într-o direcţie pronunţat conservatoare, potenţial pentru ani de zile, inclusiv în chestiuni precum accesul la îngrijiri medicale, dreptul la avort, drepturile LGBTI şi controlul armelor.

Comentarii