John Bercow: Un Brexit fără acord este exclus fără sprijinul parlamentului

Un Brexit fără acord înainte de 31 octombrie este exclus fără sprijinul parlamentului, a declarat joi preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow, relatează Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.09.2019 - 20:37

"Avem o lege care spune că nu trebuie să existe un Brexit fără acord înainte de 31 octombrie fără voia parlamentului britanic", a spus Bercow, în cadrul unui eveniment organizat joi seară, la Universitatea din Zurich.

"Este legea pământului. Nu este negociabilă. Cineva nu poate să argumenteze că este legitim să nu ţină cont de lege pe motiv că are în vedere scopul nobil al realizării Brexitului până la o anumită dată, mai mult decât cineva poate justifica jefuirea unei bănci cu scuza că intenţionează pe deplin să doneze produsul jafului său unei cauze caritabile formidabile", a mai spus preşedintele Camerei Comunelor.

John Bercow a mai spus că rolul său nu este să susţină sau să se opună unui acord de Brexit, ci acela de a sprijini parlamentul.

De asemenea, el a mai spus că un al doilea referendum privind Brexit-ul ar putea avea loc, dar că nu ştie dacă se va întâmpla acest lucru.

Comentarii