19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalJ.K. Rowling a donat 15,3 milioane de lire sterline pentru cercetarea dedicată...

J.K. Rowling a donat 15,3 milioane de lire sterline pentru cercetarea dedicată sclerozei multiple

Banii autoarei celebrei serii “Harry Potter” vor fi de asemenea folosiţi pentru crearea de noi spaţii la Clinica de Neurologie Generativă “Anne Rowling” din cadrul Universităţii din Edinburgh.

Clinica a fost înfiinţată în urma unei donaţii anterioare din partea scriitoarei în 2010 şi a fost numită în memoria mamei sale, care a murit de scleroză multiplă la vârsta de 45 de ani.

Donaţia făcută de Rowling va sprijini, de asemenea, proiecte de cercetare axate pe dizabilităţile invizibile cu care se confruntă persoanele care trăiesc cu scleroză multiplă – cum ar fi tulburările cognitive şi durerile.

Experţii din cadrul universităţii amintite speră că donaţia va avea un impact de durată asupra persoanelor care suferă de această boală şi asupra familiilor acestora.

“Viziunea clinicii ‘Anne Rowling’ este de a oferi tuturor persoanelor care suferă de scleroză multiplă sau de alte boli neurodegenerative posibilitatea de a participa la o suită de studii clinice”, a declarat profesorul Siddharthan Chandran, directorul clinicii.

Seria “Harry Potter” a câştigat numeroase premii şi s-a vândut peste 500 de milioane de exemplare, devenind cea mai vândută serie de cărţi din istorie.

Cele mai citite

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă