13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInternaționalJeremy Irons a străbătut Transilvania pe motocicletă: A băut PĂLINCĂ şi a...

Jeremy Irons a străbătut Transilvania pe motocicletă: A băut PĂLINCĂ şi a mâncat ŢĂRĂNEŞTE

Actorul britanic Jeremy Irons a străbătut Transilvania pe motocicletă şi a făcut un popas în satul Rîmetea, din judeţul Alba, unde a petrecut o seară în casa unui localnic, a băut palincă şi s-a ospătat cu mâncare românească, potrivit Mediafax.

Actorul laureat cu premiul Oscar a străbătut Ardealul în deplin anonimat, fiind însoţit în vizita sa în România de o tânără, care l-a ajutat să se înţeleagă cu gazdele din satul Rîmetea.

Potrivit proprietarului pensiunii, la al cărei restaurant Jeremy Irons s-a oprit timp de circa o oră pentru a se odihni, actorul a mâncat o supă de perişoare şi a gustat palincă.

De asemenea, nişte fotografi din Ungaria, aflaţi întâmplător la acel restaurant, l-au recunoscut pe celebrul actor şi l-au fotografiat.

Raab Zoltan, unul din fotografii care au vorbit cu Irons, a declarat că actorul i-a povestit că face turul Transilvaniei cu motorul, că a parcurs deja mii de kilometri şi că pentru el aceasta este o relaxare între filmări.

După popasul făcut la Rîmetea, Jeremy Irons a plecat împreună cu însoţitoarea lui spre Aiud, după cum au mai spus cei care au discutat cu actorul.

Jeremy Irons, în vârstă de 64 de ani, este un actor britanic de teatru, film şi televiziune. El şi-a început cariera în 1969 jucând într-o piesă de teatru şi a debutat pe Broadway în 1984, în piesa “The Real Thing”, care i-a adus un premiu Tony. Primul său rol major din cinematografie a fost cel din drama romantică “Logodnica locotenentul francez” (1981), care i-a adus prima nominalizare la premiile BAFTA. După o serie de apariţii convingătoare în lungmetrajele “Moonlighting” (1982), “Trădare/ Betrayal” (1983) şi “Misiunea/ The Mission” (1986), actorul britanic a devenit celebru pe plan internaţional odată cu rolul din thrillerul psihologic “Inseparabilii/ Dead Ringers” (1988), regizat de David Cronenberg. În 1990, Jeremy Irons a făcut din nou un rol mare, jucând în “Misterul familiei Von Bullow/ Reversal of Fortune”, prestaţia sa fiind recompensată cu o serie de premii importante, inclusiv un Oscar. Printre celelalte filme importante în care a jucat se numără “Casa Spiritelor” (1993), “Regele Leu” (1994), “Greu de ucis 3” (1995), “Lolita” (1997), “Neguţătorul din Veneţia” (2004), “Julia” (2004) şi “Appaloosa” (2008).

Jeremy Irons joacă ocazional şi în producţii de televiziune, el câştigând Globul de Aur pentru rolul din serialul “Întoarcere la Brideshead” (1981). În 2006, Jeremy Irons a jucat alături de Helen Mirren în miniseria produsă şi difuzată de HBO “Elizabeth I”, pentru care a fost recompensat cu al doilea Glob de Aur şi un premiu Emmy.

Actorul britanic a putut fi admirat şi în serialul de televiziune “Georgia O’Keeffe”, lansat în 2009. El joacă şi în serialul “Familia Borgia/ The Borgias”, în care interpretează rolul Rodrigo Borgia, patriarhul celebrei şi controversatei familii Borgia.

Cele mai citite

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă