12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalJaponia: Ministerul Apărării cere un buget record

Japonia: Ministerul Apărării cere un buget record

Ministerul cere o sumă de 5.298 miliarde de yeni (40 miliarde de euro la cursul de schimb actual) pentru perioada aprilie 2019-martie 2020, reprezentând o creştere de 2,1% şi şaptea majorare anuală consecutivă.

Japonia doreşte să folosească aceşti bani pentru a instala sistemul terestru de interceptare a rachetelor Aegis Ashore în două locuri de unde va acoperi întreaga ţară.

De asemenea, ministerul doreşte să achiziţioneze şase avioane suplimentare de luptă F-35 şi două avioane de supraveghere Hawkeye, intenţionând să crească cu 30 de persoane efectivele patrulelor aeriene, compuse în prezent din 830 de membri.

În raportul său anual publicat în această săptămână, Ministerul Apărării consideră că Coreea de Nord continuă să fie o “ameninţare gravă şi iminentă”, în pofida progreselor diplomatice din ultimele luni.

Japonia îşi reiterează de asemenea “profunda îngrijorare” faţă de ambiţiile militare şi navale ale Beijingului, care revendică multe insule şi recife în Marea Chinei de Sud.

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...
Ultima oră
Pe aceeași temă