13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInternaționalJames Morrison: povestea unui britanic cuminte ajuns multimilionar

James Morrison: povestea unui britanic cuminte ajuns multimilionar

Un tânăr tăcut, adesea măcinat de suferinţe interioare, îmbrăcat cuminte şi mereu ferit de lumina reflectoarelor cât timp nu fascinează mii de fani adunaţi la concerte. Aceasta este imaginea cu care britanicul James Morrison şi-a obişnuit publicul din 2006 până acum. Atenţia presei muzicale s-a mutat pe englezul şarmant odată cu lansarea single-ului “You Give me Something“. Cinci ani mai târziu încasările din vânzarea primelor două albume ale artistului, “Undiscovered“, “Songs for You, Truths for Me” încă se menţin foarte ridicate, relatează The Telegraph.

Copilăria sa a fost departe de a fi o poveste fericită cu albumul foto de familie încărcat de amintiri şi cu concedii petrecute alături de cei dragi. A crescut mereu preocupat de viaţa surorii sale Hayley şi a fratelui său mai mic Laurie, după ce, pe vremea când James avea doar patru ani, tatăl lor a decis să îşi părăsească familia. Mama, preocupată mai ales de problemele financiare ale familiei pe care trebuia să o întreţină a lăsat restul grijilor în mâinile celor trei copii, astfel că, la 7 ani, James deja îşi călca singur hainele cât timp sora sa gătea şi făcea curăţenie.

“Problemele celorlalţi le depăşiseră în importanţă pe ale mele. A trebuit să creştem repede. Toate persoanele din jurul nostru dispăreau, relaţiile se destrămau şi noi a trebuit să găsim o modalitate să nu păţim la fel, ” recunoaşte acum Morrison. Astăzi, ajuns la o situaţie financiară fericită (artistul este multimilionar), James nu şi-a uitat obligaţiile familale şi atât sora sa, cât şi fratele şi mama sa au propriile locuinţe. “Sunt un fel de ‘Naşul’ familiei,” se amuză cântăreţul.

Singurul ajutor pe care nu a reuşit să îl ofere în ciuda eforturilor sale a fost cel pentru tatăl său. Bătălia pe care Paul Catchpole (numele real al artistului) a trebuit să o ducă cu dependenţa de alcool a tatălui său nu a avut sorţi de izbândă. Morrison l-a invitat de nenumărate ori pe tatăl său să se mute în vila din Gloucestershire, dar mereu s-a lovit de un refuz. “Ultima dată când am vorbit cu el i-am spus că poate să fie omul care ar fi trebuit de fapt să fie cu ani în urmă, că încă mai are timp şi că poate fi bunic pentru Elsie şi să fie mai prezent decât în trecut, dar el mereu spunea că nu are nevoie de niciun ajutor,” declară artistul citat de Telegraph.

Când tatăl său a murit în luna august a anului trecut, James a fost de neconsolat. “Cu o lună în urmă i-am spus că dacă nu se ocupă de sănătatea lui va muri. Când aceasta s-a întâmplat am devenit deprimat, plângeam toată ziua, mă simţeam amorţit,” spune Morrison.

Acest eveniment nefericit a coincis cu lupta lui Morrison pentru lansarea celui de-al treilea album şi cu certurile repetate dintre el şi iubita sa Gill. “Gill şi-a dorit foarte mult să fie mamă şi atunci când chiar a devenit a avut un şoc. Iar eu nu am o slujbă de la 9 la 5, ceea ce face lucrurile şi mai complicate. Da, putea să vină cu mine în turneu, dare eu am nevoie să îmi separ munca de familie. Nu aş putea niciodată să fiu ca Peter Andre şi Jordan, care îşi vând practic povestea. Cu cât îmi menţin viaţa mai privată cu atât am mai mult control asupra ei,” mărturiseşte Morrison.

În ciuda discreţiei pe care şi-o doreşte, adesea problemele sale de cuplu se reflectă în cântecele sale: una dintre piesele de pe albumul “Right By Your Side” este despre Gill, iar în cântecul “The Pieces Don’t Fit Anymore” de pe primul disc face referiri la o perioadă dificilă dintre ei doi.

Artistul spune că în prezent povestea lor de dragoste care împlineşte deja un deceniu merge bine: “Suntem cei mai buni prieteni şi iubiţi, dar şi cei mai mari duşmani. Ea este o nordică serioasă cu puternice valori familiale.”

Dacă raportul cu iubita sa este unul fericit, nu se poate spune acelaşi lucru despre relaţia dintre el şi mama sa, Suzy. Aceasta a fost rănită de modul în care James a vorbit despre ea în trecut, în ciuda faptului că muncea ca asistentă medicală, o numise o hippy şi povestea că niciodată nu avea de unde să ştie în ce stare psihică se trezeşte mama sa dimineaţa.

Sunt… în ciuda a tot, apropiat de mama mea. Nu cred că s-a purtat urât cu intenţie, doar că îi era foarte greu să se împace cu situaţia. Dar nu îi port ranchiună. Îmi pot retrăi tinereţea prin fiica mea şi să fiu acea persoană amuzantă şi săritoare în ajutor ca persoana de care am avut şi eu nevoie când eram copil” relatează artistul.

Morrison recunoaşte că i-a fost greu să treacă de la o existenţă modestă la viaţa de milionar şi că se simţea vinovat să ducă o viaţă ca de rockstar şi spune că încă îşi mai făcea cumpărăturile la Tesco şi locuia într-un apartament semi-decomandat în Hove.

“Abia după moartea tatălui meu mi-am dat seama că viaţa este prea scurtă aşa că mi-am cumpărat o vilă din 1900 într-un sat micuţ. Poate îmi voi lua şi un jacuzzi şi o piscină. De ce nu? Aş avea loc să îmi aduc toată familia la mine. Nu e vorba despre dimensiunea casei, este vorba despre stilul de viaţă pe care îl pot oferi familiei mele,” conchide artistul.

 

Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă