18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalIsraelul ameninţă din nou să atace ţinte iraniene din Siria

Israelul ameninţă din nou să atace ţinte iraniene din Siria

Ataşatul iranian pentru apărare la Damasc a afirmat marţi că mai mulţi consilieri militari ai ţării sale vor rămâne în Siria până la încheierea războiului care face ravagii din 2011, în virtutea unui acord de cooperare bilaterală încheiat duminică.

Iranul furnizează un sprijin politic, financiar şi militar de prim plan regimului sirian.

“Acordul încheiat între Bashar al-Assad şi Iran constitue un test pentru Israel: reacţia noastră va fi clară şi limpede. Nu vom permite Iranului să se stabilească militar în Siria”, a avertizat la postul public de radio ministrul pentru serviciile de informaţii, Yisrael Katz.

Siria este o ţară care are graniţă cu Israelul.

“Vom reacţiona în Siria cu toată puterea noastră împotriva oricărui obiectiv iranian care ar ameninţa Israelul, iar dacă apărarea antiaeriană a armatei siriene ar interveni împotriva noastră, ea va plăti preţul”, a adăugat Katz, membru al cabinetului de securitate restrâns din jurul premierului Benjamin Netanyahu.

Şeful guvernului israelian susţine că Iranul reprezintă cea mai gravă ameninţare pentru ţara sa şi cere în permanenţă retragerea sa din Siria.

Având grijă să nu fie atras în conflict, Israelul a desfăşurat totuşi zeci de raiduri asupra unor poziţii siriene, asupra unor convoaie ale armatei destinate, în opinia sa, Hezbollahului libanez, un alt susţinător al regimului, dar şi împotriva unor forţe iraniene.

Israelul ocupă din 1967 o mică parte din Platoul Golan sirian. Cele două ţări sunt în continuare în stare de război, din punct de vedere tehnic.

Cele mai citite

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă