Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Israel: O adolescentă israeliană a fost ucisă într-o explozie

O adolescentă israeliană a fost ucisă de un dispozitiv exploziv improvizat palestinian lângă colonia Dolev din Cisiordania, iar tatăl şi fratele ei au fost răniţi, ne spune Reuters

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 23.08.2019 - 21:01

În momentul exploziei, familia vizita o zonă cu izvoare frecventată de turişti. Armata israeliană a declarat că atacul este considerat unul terorist. Nu este clar deocamdată dacă dispozitivul fusese plantat dinainte sau a fost aruncat. Serviciul de ambulanţă a confirmat că tânara de 17 ani Rina Shnerb a decedat la locul exploziei, iar tatăl şi fratele ei - rabinul David Eitan, de 46 de ani, şi Dvir, de 21 de ani, potrivit presei - sunt în stare gravă. Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a transmis condoleanţe familiei şi a declarat că forţele de securitate îi caută pe atacatori, adăugând că 'braţul lung al Israelului îi ajunge pe toţi cei care încearcă să ne ia vieţile, şi ne vom regla socotelile cu ei'.

Armata israeliană a încercuit rapid zona din jurul izvorului Ein Bobin de lângă satul palestinian Deir Ibzi, blocând drumurile şi percheziţionând perimetrul. În zonă au avut loc anul trecut ciocniri între israelienii şi locuitorii satului palestinian, care i-au acuzat pe colonişti că încearcă să le ia pământurile, inclusiv sursele de apă. Un student israelian, Danny Gonen, a fost ucis în acelaşi loc în 2015 într-un atac revendicat de o grupare care s-a declarat afiliată mişcării islamiste palestiniene Hamas. Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a salutat recentul atac, dar nu şi-a asumat responsabilitatea lui, avertizând Israelul 'să nu ia cu asalt Ierusalimul şi locurile noastre sacre'.

Comentarii

loading...