21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăInternaționalIris a lansat albumul "12 Porţi" la Sala Palatului

Iris a lansat albumul “12 Porţi” la Sala Palatului

Iris a lansat, duminică seară, albumul “12 Porţi”, într-un concert, la Sala Palatului, care a adus împreună melodii noi şi vechile hituri ale trupei, precum “Somn bizar” sau “Mătase albă”, dar şi proiecţii cu mesaje religioase şi capodopere din pictură, scrie Mediafax.

Scena pe care trupa Iris a urcat la ora 20.00 a fost concepută ca o închisoare cu 12 porţi, o parte dintre membrii formaţiei purtând lanţuri şi cătuşe ca accesorii. Deasupra închisorii, pe ecrane, au rulat, tot timpul show-lui, mesaje precum “Plânge Dumnezeu (…) rugile noastre ar putea opri plânsul lui Dumnezeu”, “Noi trebuie să ne naştem copiii lui Dumnezeu” sau “Toţi suntem după nişte gratii de fier ale nu ştiu cărei închisori”. Între melodii, pe aceleaşi ecrane au rulat montaje cu picturi semnate de Salvador Dali, Hieronymus Bosch sau Pieter Bruegel.

“Bună seara, prieteni!”, le-a spus Cristi Minculescu celor circa 4.000 de spectatori care au umplut până la refuz Sala Palatului. Iris a cântat piese noi, precum “Nimeni nu mai plânge” şi “Lumina vie”, dar melodiile care au ridicat publicul în picioare au fost vechile hituri ale trupei. “S-a pierdut un vis. Ştiţi voi care”, a spus Cristi Minculescu, înainte de primul vechi hit cântat: “Vis pierdut”. Lista cântecelor care au ţinut în picioare publicul – venit la concert cu bannere cu numele trupei – a continuat cu “Ultimul mic dejun al lui Bon”, “Vino pentru totdeauna” şi “Baby”. Spectacolul a avut şi momente coregrafice, cu 12 dansatori cu accesorii fosforescente şi o acrobată care a apărut pe scenă în timpul piesei “Vis pierdut”.

După aproape două ore de show, publicul a cerut bis. Oamenii aplaudau, fiind acompaniaţi de cei 12 dansatori, care făceau zgomot, lovind cele 12 porţi de pe scenă. Trupa s-a întors pe scenă pentru a cânta hiturile “Iris Aeterna” şi “Somn bizar”, dar şi pentru a promite să se revadă cu fanii peste o lună, la Teatrul Naţional, la tradiţionalul concert de Crăciun.

“12 Porţi” este lansat de Iris după o pauză de trei ani de la precedentul album, “Cei Ce Vor Fi”. Noul album conţine 12 piese, fiecare având o poveste de viaţă “prin care, mai devreme sau mai târziu”, trec toţi oamenii, potrivit unui comunicat al casei de discuri Roton.

Cele mai citite

România are cea mai mare evaziune, dar nu sunt cele mai mici taxe, așa cum susține premierul

România are cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană, potrivit datelor Eurostat, însă la capitolul cele mai mici taxe, suntem de departe statul...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Mamele cu copii ar putea ieși mai devreme la pensie

Mai mulţi parlamentari de la PNL au depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea art.51 alin.(1) din Legea nr.360/2023 privind sistemul public...
Ultima oră
Pe aceeași temă