Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iordania a întrerupt relațiile diplomatice cu Coreea de Nord

Oficialii Iordaniei au anunţat, joi, că au decis întreruperea relaţiilor diplomatice cu Coreea de Nord, pentru a se alinia politicilor aliaţilor Iordaniei faţă de regimul de la Phenian. Decizia a fost luată printr-un decret al regelui.

Iulian Budușan 0 comentarii

01.02.2018 - 23:59

Decizia de rupere a relaţiilor diplomatice cu statul nord-coreean a fost luată printr-un decret regal, care prevede retragerea ambasadorului iordanian din Coreea de Nord şi retragerea acreditărilor ambasadorului nord-coreean de la Amman.

”Decizia a fost luată în conformitate cu politica aliaţilor Iordaniei în această problemă”, a declarat un oficial al Guvernului iordanian, adăugând că Ammanul şi Phenianul nu au avut niciodată relaţii strânse.

Decizia a fost luată în contextul în care, la sfârşitul lunii noiembrie a anului 2017, Statele Unite au cerut comunităţii internaţionale să rupă relaţiile diplomatice şi economice cu Coreea de Nord, pe fondul ameninţărilor reprezentate de repetatele teste balistice şi nucleare efectuate de regimul de la Phenian.

Comentarii

loading...