5.3 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeInternaționalIndonezia: Bilanţul unei alunecări de teren a ajuns la 32 de morţi

Indonezia: Bilanţul unei alunecări de teren a ajuns la 32 de morţi

Echipele de salvare au pus capăt căutărilor luni, după ce au scos zeci de cadavre dintr-o mare alunecare de teren produsă în regiunea Sukabumi, în urma ploilor torenţiale căzute în provincia Java de Vest. O persoană este în continuare dată dispărută şi alte câteva sunt rănite.

“Căutarea se încheie (…) Rămâne doar o persoană dispărută”, a declarat şeful poliţiei din Java de Vest, Agung Budi Maryoto, adăugând că această decizie a fost luată cu acordul familiei persoanei dispărute.

Alunecările de teren sunt frecvente în Indonezia, un vast arhipelag adesea afectat de fenomene meteorologice severe şi de dezastre naturale.

Inundaţiile şi alunecările de teren s-au soldat cu moartea a peste 20 de persoane în luna octombrie, pe insula Sumatra, în vestul arhipelagului.

În iunie 2016, circa 50 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren din centrul insulei Java.

Cele mai citite

Lupte grele se dau în estul Ucrainei, la Avdiivka

Lupte grele se dau în estul Ucrainei, anunță ucrainenii. Aceștia spun că rușii încearcă să ocupe orașul Avdiivka și avansează din toate părțile, a...

Îngrijorări tot mai mari legate de Papa Francisc care nu mai merge la COP28 privind clima de la Dubai

Papa Francisc și-a anulat călătoria planificată la reuniunea COP28 privind clima de la Dubai din cauza efectelor gripei și a unei inflamații pulmonare, a...
00:00:34

Fostul președinte american Jimmy Carter participă la un memorial pentru regretata sa soție

Fostul președinte al Statelor Unite Jimmy Carter, care se află în îngrijire la domiciliu, a participat marți (28 noiembrie) la o slujbă de pomenire...
Ultima oră
Pe aceeași temă