15.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăInternaționalIncendiile din Australia schimbă înfățișarea ghețarilor din Noua Zeelandă

Incendiile din Australia schimbă înfățișarea ghețarilor din Noua Zeelandă

Acest fum, care degajă un miros înţepător, a apărut în zonă prima dată miercuri dimineaţă. În anumite regiuni, soarele a apărut ca un glob roşu sau auriu, în funcţie de grosimea norului toxic, mai scrie News.ro, citând AFP.            

“Se poate vedea clar acest fum, care a parcurs în jur de 2.000 de kilometri de-a lungul Mării Tasmaniei”, a indicat pe Twitter serviciu neo-zeelandez de prevenire meteorologică.                

“În regiunile cele mai afectate, vizibilitatea este scăzută, la 10 kilometri”, potrivit aceleiaşi surse. 

“Putem simţi cu adevărat mirosul de ars, aici, la Christchurch”, un oraş situat pe coasta de est a Insulei de Sud a Australiei”, a scris o utilizatoare pe Twitter. 

O altă femeie, Rachel, a publicat o fotografie cu gheţarul “Franz Josef”, situat la mai mult de 2.000 de kilometri, unde albul imaculat a căpătat nuanţă maronie. “Lângă gheţarul Franz Josef. Zăpada “caramelizată” este cauzată de praful de la incendiile de pădure”, a scris ea miercuri. 

Actorul neo-zeelandez Jemaine Clement a publicat o fotografie cu un soare auriu. “De-a lungul întregii Noi Zeelande, fumul de la incendiile australiene în atmosferă ne oferă acest soare straniu”, a comentat el. 

Incendii violente au cuprins Australia din septembrie. Focarele au fost intensificate marţi, în sud-estul teritoriului, din cauza condiţiilor meteorologice favorabile.

Cele mai citite

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, potrivit agerpres.ro. ''Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale...

Rafila dă o veste bună pentru tratamentul cancerului: se înființează primul centru de Protonoterapie din Europa de Sud-Est

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că joi a fost demarat studiul de piaţă pentru construcţia, la Institutul Oncologic Bucureşti, a primului Centru Naţional...

Biden, dialog cu Iohannis – filmul mut continuă

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a avut o discuție relativ scurtă cu liderul de la Casa Albă, Joe Biden. Cei doi...
Ultima oră
Pe aceeași temă