16.3 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăInternaționalHoria Mihail va concerta în Cișmigiu și în Herăstrău

Horia Mihail va concerta în Cișmigiu și în Herăstrău

 

O frumoasă poveste cu muzică în spaţii convenţionale sau neconvenţionale, acesta este turneul „Pianul Călător“ a cărui a IV-a ediţie se apropie de final.

Ca şi anul trecut, Horia Mihail, ­însoţit de un pian de concert ­adevărat, va ­poposi în foişoarele din parcurile Herăstrău şi Cişmigiu, pe 10 şi 11 mai, unde, de la ora 17.00, vor avea loc două recitaluri în aer liber realizate cu sprijinul ArCuB.

Turneul este organizat de Centrul Cultural Media Radio România, Asociaţia Culturală Accendo şi Radio România Cultural.

După parcurgerea unui itinerar ce a cuprins aproape toate zonele istorice ale ţării, după ce pianul a fost lăsat în folosinţa comunităţii locale la Roman, la Şcoala de Muzică Sergiu Celibidache, în acest an Horia Mihail a călătorit şi la New York, ­întorcându-se spre finalul turneului pentru a face această surpriză bucureştenilor.

Copii, părinţi şi bunici vor petrece o după-amiază de neuitat, în care muzica lui Mozart le va însoţi plimbarea sau joaca. Cei mai curioşi dintre trecători vor putea vedea chiar momentul în care pianul călător soseşte în parc, este descărcat, montat şi acordat. Apoi, Horia Mihail va susţine câte un recital 100% Mozart.

Experienţa de anul trecut a fost una excepţională şi de aceea organi­zatorii împreună cu ArCuB au decis să o ­repete. Sute de bucureşteni s-au oprit din plimbarea lor atraşi de ineditul acestor evenimente şi de ­muzica lui Horia Mihail. Deopotrivă pianul şi pianistul au devenit vedete, fiecare fiind admirat şi răsplătit cu aplauze.

„Încă de la prima ediție în care ArCuB a fost co-organizator al evenimentului, am fost plăcut impresionată de apetența bucureștenilor pentru muzica de calitate! «Pianul călător» este un proiect ingenios, care reușește să aducă muzica mai aproape de oameni, într-un cadru ­deosebit. Anul acesta, am ales ca ­scene ale spectacolului lui Horia Mihail tot parcurile Herăstrău și Cișmigiu, tocmai datorită succesului răsunator de anul trecut”, spune dna Mihaela Păun, directoare ArCuB. Ultimul act al turneului „Pianul călător“ va avea loc pe 14 mai la Chişinău, la Sala cu Orgă.   

Cele mai citite

Estonia acuză Rusia că-i perturbă zboorurile prin interferența cu semnalele GPS

Finair a anunțat că a suspendat zborurile timp de o lună, potrivit radioromania.ro. Estonia acuză Rusia că prin interferența cu semnale GPS încalcă reglementările naționale...

Ursula von der Leyen ia în calcul o înțelegere cu extrema dreaptă după alegerile europarlamentare

În cadrul dezbaterii de la Maastricht, organizată de POLITICO şi Studio Europa Maastricht, aceasta a dat de înţeles că ar fi deschisă pentru o...
00:01:33

Creștere alarmantă a persecuțiilor în Venezuela în contextul Alegerilor Prezidențiale, avertizează ONG-uri și Experți ONU

Un grup pentru drepturile omului și experți ai ONU au denunțat marți o "creștere alarmantă a disparițiilor forțate" în Venezuela înaintea votului prezidențial din...
Ultima oră
Pe aceeași temă