Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Hong Kong: Sute de manifestanţi s-au adunat pe aeroport

Sute de manifestanţi s-au adunat pe aeroportul din Hong Kong cu scopul de a-i sensibiliza pe cetăţenii străini în legătură cu protestul lor împotriva unei legislații de extrădare, ne spune AFP

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 09.08.2019 - 19:06

''Fără revolte, doar tiranie'', au scandat manifestanţii, unii dintre ei purtând măşti şi căşti de şantier, fiind începutul unei acţiuni care urmează să continue sâmbătă şi duminică.

Îmbrăcaţi în majoritate în negru, culoarea emblematică a acestei mişcări apărute în timpul unei manifestaţii de amploare la 9 iunie, manifestanţii s-au aşezat pe jos, în sala de sosiri, purtând pancarte în chineză şi engleză şi care conţineau mesaje de condamnare a violenţelor poliţiştilor.

''Salvaţi Hong Kong de tirania şi brutalitatea poliţiei'', se afla înscris pe una dintre pancarte.

Metropola situată la sud de China se confruntă cu cea mai grea criză politică de la retrocedarea sa în 1997, cu manifestaţii şi acţiuni de protest care au loc aproape zilnic şi care au degenerat adesea în violenţe între activişti radicali şi forţele de ordine.

Apărută după respingerea unui controversat proiect de lege al executivului pro-Beijing din Hong Kong care autoriza extrădările în China, mobilizarea s-a extins considerabil, fiind din ce în ce mai critică la adresa puterii de la Beijing.

Protestatarii au promis să continue acţiunile lor până la îndeplinirea cererilor, care se referă în special la demisia şefei contestate a executivului din Hong Kong, Carrie Lam, o anchetă independentă privind intervenţia poliţiei, o amnistie pentru cei arestaţi, retragerea definitivă a controversatului proiect de lege, în prezent suspendat, şi introducerea votului universal pe teritoriul semi-autonom.

Vineri, pe aeroportul din Hong Kong numeroşi manifestanţi aveau un pliant pe care se afla înscris în mai multe limbi: ''Întreabă-mă despre Hong Kong!''

Protestatarii doresc ca din ce în ce mai mulţi oameni să ştie ce se întâmplă în Hong Kong, a explicat unul dintre ei care a afirmat că se numeşte ''Choi'', refuzând ca mulţi alţii să fie identificat de teama urmăririi penale.

Mai multe ţări şi-au avertizat cetăţenii care pleacă spre Hong Kong despre situaţia din fosta colonie britanică, în special Statele Unite care au cerut săptămâna aceasta cetăţenilor lor ''să manifeste o prudenţă crescută''.

Comentarii

loading...