Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Wikimedia/Chaoborus

VIDEO. Haos în Laos: Baraj hidroenergetic prăbușit, sute de persoane dispărute

Sute de persoane au fost declarate dispărute după ce s-a prăbușit un baraj hidroenergetic aflat în construcție în sud-estul Laos.

Share

Mihai Cernea 0 comentarii

Actualizat: 24.07.2018 - 12:27

Agenția de știri a statului Laos a anunțat că un baraj hidroenergetic din sud-estul țării s-a prăbușit, deversând cinci miliarde de metri cubi de apă în zona adiacentă. Nu e clar câte persoane au murit, dar autoritățile din Laos au declarat că sute de persoane sunt date dispărute, iar mult case au fost pur si simplu luate pe sus de apă. Șase sate au fost măturate de inundațiile provocate.

Potrivit AFP, construcția barajului a costat 1,2 miliarde și era un proiect internațional, la care participau Thailanda, Coreea de Sud, precum și autoritățile locale. Centrala hidroelectrică trebuia să-și înceapă activitatea în 2019. Electricitatea produsă urma să fie exportată în Thailanda, în proporție de 90%.

Laos, țară aflată sub guvernare comunistă, este un furnizor de energie hidroelectrică în zonă, multe proiecte similare fiind în construcție.

Comentarii

loading...