Guvernul thailandez aprobă legalizarea marijuana în scopuri medicinale

Executivul de la Bangkok a aprobat marţi legalizarea consumului de marijuana în scopuri medicinale, iar conform proiectului de lege este permisă cultivarea canabisului, producţia şi consumul acestuia din motive medicale, a anunţat un purtător de cuvânt al guvernului thailandez.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 13.11.2018 - 12:01

Dacă noua lege va fi aprobată şi de Parlament, Thailanda va deveni prima ţară din Asia care legalizează marijuana în scopuri medicale.

"Fără nicio îndoială că este un semnal bun", a comentat Rattapon Sanrak, şeful organizaţiei thailandeze Highland care susţine legalizarea cultivării şi consumului de canabis. "Mai sunt însă mulţi paşi de făcut. Multe întrebări aşteaptă încă răspuns, cum ar fi dacă această nouă lege nu-i va avantaja mai mult pe producătorii străini", a adăugat el.

Deocamdată, în Thailanda marijuana este clasificată în aceeaşi categorie cu opiumul, iar consumatorii acestui drog recreaţional benign riscă până la 1 an de închisoare, în timp ce traficanţii pot primi pedepse privative de libertate de până la 15 ani.

Comentarii