39.3 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăInternaționalGrecia cere intervenţia României pentru eliberarea a doi militari greci reţinuţi în...

Grecia cere intervenţia României pentru eliberarea a doi militari greci reţinuţi în Turcia

În acest context, ministrul Kammenos a solicitat sprijinul României pentru eliberarea a doi militari greci arestaţi în Turcia.

„Avem în prezent un diferend cu Turcia, unde avem închişi doi cetăţeni greci, un ofiţer şi un subofiţer, şi solicităm pe această cale sprijinul României pentru a interveni pe lângă autorităţile turce pentru eliberarea lor”, a precizat ministrul Kammenos.

Cei doi militari greci au fost arestaţi acum o săptămână după ce au trecut graniţa în nord-vestul Turciei dar au negat acuzaţiile de spionaj, a anunţat agenţia de presă particulară Dogan, citată de DPA.

‘Nu suntem spioni, nu am trecut graniţa intenţionat. S-a întâmplat să trecem graniţa din cauza vremii nefavorabile’, a declarat locotenent Aggelos Mitretodis care a fost audiat de un tribunal turc.

Mitretodis a fost arestat vineri împreună cu sergentul Dimitros Kouklatzis.

Soldatul a afirmat că el şi comandantul lui s-au luat după urmele din zăpadă despre care ei cred că ar fi fost făcute de migranţi care au trecut graniţa ilegal. Fotografiile găsite în telefoanele lor erau destinate superiorilor lor, au declarat cei doi tribunalului din provincia Edirne (nord-vestul Turciei).

Mărturia soldaţilor a corespuns declaraţiilor făcute de armata greacă, care a indicat, de asemenea, condiţiile meteo nefavorabile, respectiv zăpadă şi ceaţă densă în regiune.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

OpenAI vrea să depășească limitele programului ChatGPT

OpenAI lucrează la Proiectul Strawberry, acesta va atribui inteligenței artificială un nou „nivel de raționare”, potrivit informațiilor de pe Profit.ro. Un document intern al OpenAI,...
Ultima oră
Pe aceeași temă