19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInternaționalGoogle a anulat subvenţia pentru un site ungar pro-Orban

Google a anulat subvenţia pentru un site ungar pro-Orban

Casa-mamă a site-ului de informaţii Origo, New Wave Media, nu mai figurează pe lista proiectelor care urmau să primească o subvenţie din partea Fondului pentru inovare digitală a presei din Europa.

“După ce am efectuat mai multe verificări, am decis să nu mai acordăm subvenţie pentru New Wave Media”, a confirmat Google pentru AFP.

Săptămâna trecută, organizaţia independentă MediaPowerMonitor a formulat întrebări în legătură cu decizia Google de a acorda o sumă de până la 50.000 de euro pentru New Wave Media, pe care o descrie ca fiind un “susţinător fervent al regimului corupt condus de premierul de extremă dreapta Viktor Orban”.

Nieman Journalism Lab de la Universitatea Harvard a anunţat miercuri că New Wave Media a dispărut de pe lista subvenţiilor Google după ce organizaţia a chestionat gigantul internetului cu privire la îngrijorările formulate de MediaPowerMonitor.

“Susţinerea acordată de Google unei mass-media de propagandă ar fi fost văzută prost”, potrivit lui Gabor Polyak, analist de la Budapesta. “Însă, în final, retragerea finanţării este o decizie curajoasă şi spectaculoasă”, a spus el, atenţionând totodată că Google “se poate aştepta la o mediatizare proastă în presa grupurilor media pro-guvernamentale” din Ungaria.

Cele mai citite

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

Biden îl primește pe Iohannis la Casa Albă. România urmează să cumpere din SUA avioane F-35 de 6,5 miliarde USD

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit de președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, în ziua de 7 mai 2024, într-un moment în...

Forţele israeliene anunţă că dețin controlul asupra punctului de trecere Rafah din Fâşia Gaza

Forţele israeliene au preluat controlul asupra părţii palestiniene a punctului de trecere Rafah, de la graniţa cu Egiptul, în sudul Fâşiei Gaza, informează The...
Ultima oră
Pe aceeași temă