Germania nu combate eficient căsătoriile între minori

Legea adoptată de parlamentul german în 2017 pentru combaterea căsătoriilor între minori s-a dovedit ineficientă, doar 53 de astfel de căsătorii fiind anulate în Germania, conform DPA

Share

Rl online 0 comentarii

18.09.2019 - 20:45

Potrivit unui studiu realizat de ONG-ul citat, în ultimii doi ani s-au înregistrat în Germania 813 de cazuri de căsătorii între minori, dintre care doar 97 au fost aduse în faţa instanţei.

Legea germană privind căsătoria, adoptată în iulie 2017, a fost elaborată pentru a proteja adolescenţii, în special tinerele imigrante, faţă de mariajul forţat înainte de a împlini vârsta de 18 ani.

Conform acestui act normativ, orice căsătorie cu o persoană cu vârsta cuprinsă între 16 ani şi 18 ani poate fi anulată de un tribunal şi orice căsătorie cu o persoană mai mică de 16 ani este considerată nulă în Germania.

Myria Boehmecke, purtătoare de cuvânt a organizaţiei 'Terre des Femmes', a spus că în Germania multe tinere sunt supuse abuzurilor domestice, deseori neavând perspective din cauză că renunţă la şcoală.

'Terre des Femmes' a subliniat că guvernul german trebuie să ofere pregătire autorităţilor locale pentru a şti cum să reacţioneze în cazul căsătoriilor între minori.

Comentarii