9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalFranţa şi Australia au semnat mai multe acorduri pentru aprofundarea parteneriatului

Franţa şi Australia au semnat mai multe acorduri pentru aprofundarea parteneriatului

“Avem un obiectiv comun: să facem din ţările noastre actorii unui parteneriat nou în zona indo-pacifică”, a declarat Macron, într-o conferinţă de presă comună, la capătul unei întrevederi cu Turnbull.

“Suntem unii alături de ceilalţi şi suntem uniţi împotriva terorismului şi împotriva celor care vor să submineze democraţia”, a adăugat la rândul său Turnbull, subliniind că cele două ţări “împărtăşesc valori comune”, precum “democraţia” şi “libertatea”.

În materie de Apărare, cei doi lideri au semnat un “acord bilateral pentru furnizarea de sprijin logistic reciproc între forţele armate franceze şi forţele de apărare australiene”.

A fost de asemenea convenit un acord privind securitatea cibernetică, printr-o “scrisoare de intenţie” care urmăreşte întărirea cooperării între Agenţia naţională pentru securitatea sistemelor de informaţii (ANSSI) din Franţa şi Centrul australian pentru securitate cibernetică (ACSC).

Cei doi lideri au evidenţiat de asemenea cooperarea lor în materie de armament şi în special un contract semnat în 2016 privind livrarea de către Naval Group (fostă DCNS) a 12 submarine de nouă generaţie către Australia.

Macron şi Turnbull au semnat totodată un acord pentru adoptarea de iniţiative comune privind lupta împotriva încălzirii globale.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă