16.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInternaționalFOTO. VIDEO Summer Well. Ziua I: Culori, bătălii şi ritmuri indie

FOTO. VIDEO Summer Well. Ziua I: Culori, bătălii şi ritmuri indie

Sute de oameni stau în faţa unei scene. Unii dansează, în timp ce alţii mai leneşi stau pe iarbă sau pe la standurile cu bere şi mâncare. În jur doar picioare şi mâini care se agită uneori haotic pe muzica formaţiilor de pe scenă. Treptat oamenii încep să părăsească comoditatea locurilor de pe iarbă şi o mulţime colorată apare în faţa artiştilor.

Doar nişte copii mai neinteresaţi de genul alternativ rămân la lupta lor cu beţe pornită într-un tufiş din apropierea scenei. Se pare că echipa celor două fete reuşeşte să îşi dezarmeze oponenţii: un băiat curajos ce învârte o creangă ruptă cu greutate dintr-un copac şi un altul mai scund, timid şi creţ care pare mai degrabă speriat de armele fetelor, superioare crenguţei fragile pe care o ţine în mănă.

În timp ce copiii îşi continuă liniştiţi bătălia, concertele reuşesc să strârnească entuziasmul fanilor de muzică alternativ-indie veniţi pe domeniul Ştirbei la festivalul Summer Well. O gamă largă de culori populează aria vizuală a artiştilor britanici de la Chew Lips care au cântat în deschiderea festivalului.

Mulţimea de oameni îmbrăcaţi cât mai trăznit, de la pălării înflorate, rochii în culorii aprinse sau combinaţii îndrăzneţe de accesorii a dansat pe ritmurile electro-pop ale trio-ului britanic ce au cântat melodii precum ” Salt Air” sau “Play Together”. Pe scenă au urmat Graffiti 6, o formaţie cu un sound pop-rock, soul şi funk al cărui solist a frânt inima unor fane care şi-au pierdut vocea după melodiile “Stone In My Heart” şi “Stare into the Sun”.

Nici reprezentaţia celor de la Mystery Jets nu s-a lăsat mai prejos, iar stilul lor indie rock a încălzit fanii care păreau băgaţi în priză, efect resimţit mai ales în timpul melodiilor mai cunoscute precum “Show Me The Light” sau “Serotonin”.

Deşi în timpul concertelor de după- amiază o parte dintre cei prezenţi la festival au preferat să stea liniştiţi pe iarbă şi ascultau concertele cu o bere în mână, la intrarea pe scenă a trupei indie rock londoneze- Noisettes, atmosfera s-a animat şi toată lumea încerca să ajungă cât mai aproape de scenă.

Trupa Noisettes au mai fost în România şi anul trecut când vremea nu a ţinut cu ei deloc pentru că a plouat torenţial pe tot parcursul concertului. Însă atunci fanii formaţiei nu s-au lăsat intimidaţi de rafalele de ploaie şi au dansat hipnotizaţi de show-ul oferit. Solista formaţiei, Shingai Shoniwa, nu s-a lăsat mai prejos nici ieri şi a oferit celor prezenţi o reprezentaţie plin de energie presărată cu mici cascadorii.

Îmbrăcată într-un corset auriu cu o haină albă de vară cu trenă ce îi dezvăluiau picioarele lungi , cântăreaţa a fost pe placul publicului masculin, mai ales a cameramanilor care nu se mai săturau de prim-planurile destul de deocheate. A făcut roata, s-a întins pe jos, dar şi s-a urcat pe umerii unuia dintre membrii echipei sale pentru a cânta alături de public pe ritmurile melodiei “Never Forget You”. Pe lângă hiturile “Wild Young Hearts”, “Every Now and Then”, Noisettes au cântat şi piese precum “Don’t Give Up” de pe primul album al formaţiei intitulat “What’s The Time Mr Wolf?”.

 

Prima zi a festivalului s-a încheiat cu concertul lui Plan B ce a fost deschis de un număr de beatbox pe melodii precum “Ain’t No Sunshine When She’s Gone”, dar şi “Barbra Streisand” şi “I Like to Move It” a artistului Faith SFX a cărui talent a lăsat publicul cu gura deschisă.

Primul concert a cântăreţului Plan B în România a inclus melodii precum “She Said”, “Prayin'” sau “Writing’s on the wall”. Îmbrăcat într-un costum elegant, aerul misterios şi arogant al lui Ben Drew a stârnit entuziasmul fanelor mai ales după ce cântăreţul le-a dedicat melodia “Love goes down”.

A doua zi a festivalului Summer Well vine cu nume importante precum Interpol, The Wombats, Alex Clare, Chapel Club şi The Raveonettes. Cel mai aşteptat concert este cel al formaţiei americane de rock alternativ, Interpol, cunoscută mai ales datorită melodiilor “Slow Hands”,”Evil” sau “Lights”.

 

Pe lângă cele 10 concerte, festivalul Summer Well mai oferă participanţilor şi o sală de cinema unde rulează seria Seven Ages of Rock, produsă de BBC, expoziţii de fotografie, dar şi locuri de relaxare precum o terasă amenjată pe malul Lacului Buftea şi o plajă.

Cele mai citite

ANAF a publicat „Lista albă” pentru primul trimestru din 2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat „lista albă" a persoanelor juridice care au declarat şi au achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi...

Grupul România Liberă se alătură boicotului împotriva ”Clubului de Presă”

Recent, Grupul România Liberă, care cuprinde atât ziarul România Liberă cât și Academia Cațavencu, a decis să se distanțeze de controversatul ”Club de Presă”...

Dennis Man şi Valentin Mihăilă vor juca în Serie A! Parma a promovat matematic

Parma, echipa românilor Dennis Man şi Valentin Mihăilă, a promovat matematic în Serie A, după ce a remizat miercuri în deplasare cu Bari, 1-1,...
Ultima oră
Pe aceeași temă