13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInternaționalFOTO Cine a strălucit pe covorul roşu de la Cannes

FOTO Cine a strălucit pe covorul roşu de la Cannes

Festivalul de Film de la Cannes a început în forţă miercuri seară. Zeci de vedete internaţionale s-au plimbat pe covorul roşu spre deliciul fanilor prezenţi. Lungmetrajul “Moonrise Kingdom” – o poveste onirică despre doi copii îndrăgostiţi care scapă din lumea adulţilor – a fost cel care a deschis festivalul, echipa filmului, formată din vedete precum Tilda Swinton, Bruce Willis, Bill Murray sau Edward Norton, pozând pe scările din faţa Palais des Festivals din Cannes.

Printre apariţiile glamour ale serii s-au numărat Eva Longoria, care tocmai a încheiat filmările pentru ultimul sezon al serialului “Neveste disperate”, şi Diane Kruger, care face parte din membrii juriului. Cele două dive au părut să intre într-o competiţie pentru cine are rochia cu cea mai mare cantitate de material.

Printre starurile prezente pe covorul roşu în prima seară a festivalului s-au mai aflat Jessica Chastain, într-o rochie albă, Jane Fonda, în lamé roz, Eva Herzigova, Tilda Swinton, Freida Pinto, Lana Del Rey, Virginie Ledoyen şi Alec Baldwin, alături de logodnica sa, Hilaria.

“După dealuri”, de Cristian Mungiu, între aplauze şi critici

“După dealuri”, noul film al lui Cristian Mungiu, care a avut premiera mondială sâmbătă, la Festivalul de la Cannes, a fost întâmpinat de critici atât cu aplauze, cât şi cu dezaprobări, însă regizorul spune că vrea ca pelicula să-i provoace pe oameni să aibă o opinie, mai degrabă decât să placă.

Filmul “După dealuri” este scris şi regizat de Cristian Mungiu şi inspirat de romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu-Bran. Imaginea este semnată de Oleg Mutu, rolurile principale fiind interpretate de două actriţe ieşence debutante în film, Cosmina Stratan (Voichiţa) şi Cristina Flutur (Alina), secondate de Valeriu Andriuţă (părintele) şi Dana Tapalagă (maica stareţă).

 

Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescuhttp://razvan-voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă