Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Joe Biden (Foto: Madison.com)

Fostul vicepreședinte Joe Biden îl critică pe Trump pe motiv că n-are consilier pentru știință

Fostul vicepreşedinte Joe Biden l-a criticat pe președintele Donald Trump pe motiv că nu se preocupă de domeniul ştiinţei şi al cercetării, relatează luni dpa citată de Agerpres.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.02.2018 - 11:43

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden s-a folosit duminică de un discurs rostit în Texas pentru a-l critica pe preşedintele Donald Trump pentru lipsa de angajament faţă de ştiinţă şi cercetare, a informat presa locală.

Joe Biden a făcut declarații în orașul Austin la întâlnirea anuală a Asociaţiei Americane pentru Promovarea Ştiinţei.

"Este inacceptabil faptul că actualul nostru preşedinte nu are consilieri pe probleme de ştiinţă. Trebuie să promovăm ştiinţa şi să păstrăm America în prima linie", a spus Biden.

Fostul preşedinte american a vorbit la Convention Center din Austin în sprijinul dezvoltării cercetării în lupta împotriva cancerului. Fiul său Beau a murit la vârsta de 46 de ani din cauza unui cancer la creier.

Administraţia lui Trump nu este la fel de angajată ca cea a lui Barack Obama pentru promovarea cercetării ştiinţifice, a mai spus Biden.

'Dacă nu depunem acum eforturi serioase, totul poate să revină la situaţia de dinainte. Vom avea nevoie de ajutorul vostru pentru a contesta sistemul', a afirmat el.

Săptămâna trecută, Trump a anunţat propunerea sa de buget pentru anul fiscal 2019 care include o reducere de 21% faţă de nivelul din 2017 pentru Departamentul pentru Sănătate şi Servicii Umane, însă Congresul SUA a adoptat o lege care a anulat propunerea de buget chiar înainte de a fi supusă la vot.

Comentarii

loading...