10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalFostul director al echipei de campanie a lui Trump va colabora cu...

Fostul director al echipei de campanie a lui Trump va colabora cu Viktor Orban

Bannon, fost director al site-ului de ştiri Breitbart.com, a stabilit o mişcare prin care să militeze pentru alegerea unor politicieni de dreapta naţionalişti şi populişti în Parlamentul European.

Acesta a declarat că a efectuat deja câteva vizite la Budapeste, unde i-a întâlnit pe Oban şi pe consilierii săi. Purtătorul de cuvânt al Guvernului din Ungaria nu a putut oferii imediat declaraţii.

Orban a salutat ideea grupului lui Bannon, denumită Mişcarea, afirmând că este pentru prima dată când cineva din Statele Unite a vizitat Europa cu intenţia de a milita pentru o gândire conservatoare în loc de valorile liberale.

“Dacă aş putea, aş stabili sediul la Budapesta. Îmi place foarte tare aici. Dar, evident că nu ar fi practic. Vom petrece mult timp în Ungaria, din perioada asta şi până la alegeri”, a declarat Bannon pentru postul RTL.

Parlamentul European a votat în luna septembrie pentru a sancţiona Ungaria, acuzând Budapesta că încalcă regulile UE privind democraţia, drepturile omului şi corupţia.

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă